2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mediterrán konyha eredeti olasz pizzával

2011. november 28. hétfő, 13:01
Címkék:

Eredeti olasz pizza és rizottó, francia lepény, mexikói quesadilla valamint különleges zöldségkrémlevesek frissen készített változatos kínálatával várja vendégeit a december 6-án nyíló Zalaco Bisztró Zalaegerszegen. A saját szaküzlethálózattal rendelkező megyeszékhelyi sütőipari vállalat példa nélküli beruházásba fogott, a Kazinczy tér 1. szám alatti egykori drogéria teljes átépítésével mediterrán jellegű, elegáns vendéglátóhelyet létesített, ahol a minőség és egyediség az étel- és italkínálatban egyaránt megmutatkozik.

 

zalaco1

 

Frissen készített ételek, minőségi italok a Zalaco Bisztróban

– Az eddigiekhez képest a bisztró egy teljesen más fejlesztési elképzelés eredménye, mellyel a minőségi vendéglátás mellett tettük le voksunkat. Mostanra világossá vált számunkra, hogy Nyugat-Európához viszonyítva hazánkban szinte mindenhez magasabb áron és rosszabb minőségben juthatunk hozzá, a mosóporoktól a csokoládén át, a sajtoktól egészen a különböző szolgáltatásokig. Úgy érezzük, a szaküzleteinkkel ezen az állapoton sikerült már változtatnunk, most pedig Zalaegerszeg egyik legszebb és legpatinásabb helyén egy olyan vendéglátóhelyet álmodtunk meg, ahol a fogyasztóink ugyanolyan első osztályú alapanyagokból készült ételek közül választhatnak, mint Rómában vagy Münchenben. Ezért minden ételt kiváló minőségű alapanyagokból készítünk el, méghozzá frissen és gyorsan, mivel egy bisztróban ez utóbbi is elvárás – mondja Ibránszki György, a Zalaco Zrt. vezérigazgató-helyettese.

– Konyhánk fő kínálata az olasz pizza, amit látványos attrakciónak szánunk atekintetben is, hogy elkészítésének minden fázisa a vendégek szeme láttára történik, akárcsak egy olasz vendéglőben. A pizza minden ízében olasz, Ravennából származó recept alapján készítjük a tésztáját minimális mennyiségű élesztővel, 24–48 órás pihentetéssel. A tésztát kézzel nyújtjuk ki, melyre szintén különleges receptúra szerinti pizzaszószt teszünk, ami hámozott datolyaparadicsomból és friss fűszernövényekből áll. Samottkőlapos kemencében, nagyon magas hőmérsékleten sütjük ki a pizzát, mindössze három perc alatt. Ízesítéséhez extra szűz olívaolajat használunk, és a feltétek jó részét (például a pármai sonkát, a koktélparadicsomot és a bazsalikomot) frissen tesszük rá a forró pizzára. A hozzávalók közül a sonkák, a szalámik és a sajtok is mind eredeti olasz termékek, ott vásároljuk meg mi is, ahol az olasz pizzériák. Mindezzel azt szeretnénk bebizonyítani vendégeinknek, hogy a pizza igenis egészséges, nagyon ízletes főétel. Húszféle pizza közül lehet majd választani, lesznek paradicsomszósz nélküli, úgynevezett fehér feltétes valamint vegetáriánus ízesítésű pizzák, melyek egészben és szeletben egyaránt kérhetők.

 

zalaco2


– Milyen más ételeket kínálnak még a bisztróban?

– A tészták közül kiemelném még az elzászi lepényt (tarte flambée-t), ami fokhagymás tejföllel, lilahagymával és szalonnával készül. A mediterrán jellegű ételek konyhánk kínálatában is helyet kapnak. Hidegen és melegen (például rákkal, kecskesajttal) készített friss saláták, vargányás és más ízesítésű rizottók valamint friss, illetve szezonális alapanyagokból készített krémlevesek (gesztenye, zeller, fehérrépa, csicsóka stb.) szerepelnek majd az étlapon. Folyamatosan kapható lesz az olasz zöldségleves, a minestrone, illetve még kétféle leves naponta változóan. A specialitások sorát folytatva megemlíteném még a mexikói quesadillát, ami cheddar sajttal és avokádókrémmel töltött tortilla, valamint a mártogatós szósszal kínált burritot. A szaküzleteinkből már jól ismert cukrászsütemények mellett házi készítésű desszerteket is ajánlunk. A reggel héttől nyitva tartó bisztrónkban házi készítésű reggelivel (omlettes szendviccsel és többféle ízesítésű bagettekkel) is várjuk kedves vendégeinket. A gazdag és egyedi ételkínálatunkkal az a célunk, hogy a Zalaco Bisztróba a nap bármely szakában érdemes legyen betérni.

– Az italkínálat is ígér különlegességeket?

– Természetesen. Mechanikus kávéfőzőn százszázalékos arabica kávéból készítjük a kávékülönlegességeket. Lesznek alkoholtartalmúak is, mint például az ír kávé. Münchenben főzőtt, az egyik legkiválóbb bajor sört, a Paulanert csapoljuk, amiből folyamatosan fogunk sörkülönlegességeket is csapolni (Például barna búzasört, doppelbock sört vagy felsőerjesztésű szűretlen ászoksört), emellett más prémiumsöröket is kínálunk, így a mexikói Coronitát vagy a cseh Krusovicét. A minőségi folyó és hordós borokat hazai pincészetekből szerezzük be. Vissza kívánjuk állítani a jó borból készített fröccs kultúráját, így a hagyományos magyar fröccsöket lehet majd kóstolgatni. A minőségi üveges borok mellett színvonalas választékot kínálunk az import töményitalokból (kubai rum, skót whisky, francia konyak stb.) valamint a különféle koktélokból is.

– A hely kialakítása szintén igényességről árulkodik.

– Közel egy évig tartott a teljes rekonstrukció, mely más műszaki megoldások mellett komoly szellőztetőrendszer beépítését is magában foglalta. Lesz hálózat nélküli internet is, valamint a hangtechnikára is nagyon nagy gondot fordítottunk. Kiemelten figyeltünk a felhasznált építőanyagok minőségére, így például spanyol burkolóanyagokat használtunk, tömör amerikai diófából készültek az étkezőkonzolok, juharfából az egyéb bútorok, a pulttetők és a lépcsők pedig egy különleges minőségű gránitkőből. A belső miliő hangulatát egyedi fényhatásokkal igyekeztünk fokozni.

A templom felöli oldalra helyeztük el az öt méter széles fotocellás, üveg főbejáratot. Ezzel szemben kap helyet a 60–70 férőhelyes terasz, amit tavasszal alakítunk ki. A bisztró 15 főnek ad munkahelyet, akiket több hónap folyamatos gyakorlással készítettünk fel. Nagyon bízunk abban, hogy a jelentős beruházással kialakított Zalaco Bisztróra, mint egy igazán nívós vendéglátóhelyre, a város lakói is büszkék lesznek. Folytatni kívánjuk ezt az irányt, Szombathelyen januárban kezdjük meg a következő bisztró építését.

 

A Zalaco Bisztró nyitva tartása:

 

Hétfőtől csütörtökig: 7.00–23.00

Péntek–szombat: 7.00–24.00

Vasárnap: 7.00–18.00

zalaco3


– Közeleg a karácsony. Milyen ajánlattal várják a vásárlókat szaküzleteikben?

– Ahogy már tőlünk megszokták, a szaküzleteinkben kiváló minőségű cukrászbejgliket tudnak vásárolni a fogyasztók. A főzött töltelékekkel készített ünnepi finomság sütésének december közepén állunk neki, de nagy mennyiségben (diós, mákos, áfonyás ízesítésben) csak az ünnepek előtti napokban lesz kapható kizárólag a saját boltjainkban. A garantáltan friss bejgli mellett Stollen-kalács, Stollen-golyócskák, vajas tésztából készített gesztenyés fenyő és más karácsonyi sütemények is kaphatók lesznek. Újdonsággal is készülünk, de az legyen meglepetés!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK