2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megújul az Idősek Otthonának egyik épülete

2014. április 04. péntek, 14:59
Címkék:

Több mint 266 millió forint állami és Európai Uniós támogatással még ebben a hónapban megkezdődik a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény III-as számú telephelyének felújítása. A 2012-ben kiírt pályázaton a maximális összeget ítélték meg, az előkészítő munkálatok 2013 szeptemberében kezdődtek. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Soltész Miklós, az EMMI államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester és dr. Halász Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója.

szoc 1

Kezdődik a felújítás Pózván

A pózvai idősek otthona a megye legnagyobb ellátotti férőhelyszámmal, 470 fővel működő bentlakásos intézménye. Társasházként öt telephelyen, három ellátotti csoport részére nyújt szolgáltatást. Egy telephelyen fogyatékkal élők, egyen pszichiátriai betegek, három telephelyen pedig idősek ápolását, gondozását végzik.

A szociális intézmény III-as számú telephelyén működő idősek otthonának épülete 1968-ban épült, korszerűtlen, lelakott, rossz műszaki állapotú, melynek felújítása elengedhetetlen. A kivitelezései munkák zökkenőmentes megkezdéséhez a telephelyet ki kell üríteni, melyre a napokban kerül sor, az épületben élő kilencven lakó elhelyezéséről pedig az intézmény - belső átszervezéssel – gondoskodik.

szoc 2

A korszerűsítéssel javul a bentlakó idős emberek életminősége. A kivitelezési terveknek megfelelően az épületben közösségi együttlétre szolgáló helyiségeket alakítanak ki. A felújított épület mindkét szintjén korszerűbb, balesetmentes és akadálymentes közlekedést biztosítanak. Sor kerül épületszigetelésre, nyílászárók cseréjére, homlokzat-felújításra, a lakószobák korszerűsítésre. A munkálatok jó része augusztus végére elkészül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK