2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Harminc év zene

2012. november 20. kedd, 18:40
Címkék:

Harminc évvel ezelőtt lépett először színpadra saját szerzeményeivel Lukács Sándor dalszerző, énekes. Tizenöt éves volt akkor, s a keszthelyi Helikon Diáknapok válogatójára készült. Három évvel később REU-MA zenekarával már aranyokleveles lett  ugyanezen a rendezvényen. Aztán később jött a Technikai Szünet, a Tarhonya Kedélyzenekar, majd a Tea Culpa és a Kriszti és a Magyarucca; hogy csak néhányat említsünk azok közül az együttesek közül, melynek alapítója, frontembere, vagy "csak" zeneszerzője, dalszerzője volt.

lukacs sanyi 1

Technikai Szünet koncert. Jobbról Lukács Sándor. (Kép: www.hangraforgo.hu/technikaiszunet)

A jeles évforduló alkalmából december elején jelenik meg új lemeze "Itthoni dalok" címmel. Az album tulajdonképpen egy válogatás; az elmúlt harminc év népszerű dalait tartalmazza. Ezen kívül kortárs és klasszikus zalai költők - például Keresztury Dezső - verseiből készült feldolgozások is hallhatóak lesznek a lemezen - mondta lapunknak a zenész. Ezt sugallja már a kiadvány címe is, ami Karáth Anita költő, hasonló című versének megzenésített változatára utal. Sanyi úgy érzi, hogy a mostani album nem csupán az ő elmúlt évtizedeit foglalja össze. Rengeteg zenésszel és zenekarral dolgozott ugyanis együtt a harminc év alatt, így a helyi kulturális és zenei élet áttekintése is lesz az új cédé.

Lukács Sándor jubileumi albuma

"Izgalmas, színes anyagról van szó, ami műfaját tekintve is változatos. Akusztikus és nagy zenekarra épülő számok egyaránt szerepelnek rajta. Mivel a zalaegerszegi zenészek jó része közreműködik az albumon, úgy is fogalmazhatnék, hogy egy lokálpatrióta kiadványt sikerült összeállítani. Annál is inkább, mert a megjelenést a város önkormányzatán kívül számos helyi cég és magánszemély is támogatta, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani" - fogalmazott.

lukacs sanyi 2

December 1-én a Grabowsky Klubban mutatja be új lemezét

A lemezen többek között Polgár Odettel, Polgár Péterrel, Müller Péter Sziámival, Takáts Eszterrel, Markó Tamással és Pál Krisztinával hallhatók közös dalok. Ezek egy része régebbi felvétel, de alig egy esztendővel ezelőtt rögzített nóták is vannak. Az album további érdekessége, hogy egy huszonnégy oldalas szövegkönyv is társul hozzá, melyet fotók és különféle, a szerzeményekhez kapcsolódó rövid történetek színesítenek.

Az Itthoni dalok lemezbemutató koncertjére december elsején kerül sor a Grabowsky Caféban, ahol több, a lemezen szereplő zenész (Takáts Eszter, Müller Péter, Kriszti és Magyarucca) is fellép majd.

A cédé - mely szerzői kiadásban jelenik meg - az interneten megrendelhető, de a karácsonyi vásárban, és az egyik belvárosi könyvesboltban is kapható lesz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK