2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új évad, könnyedebb darabok

2016. április 08. péntek, 16:08
Címkék:

Az ideinél könnyedebb évaddal készül a 2016/17-es szezonra a Hevesi Sándor Színház társulata. A teátrum több olyan darabot is műsorra tűz ősztől, amik korábban már sikerrel futottak a Hevesi színpadán. A részletekről dr. Besenczi Árpád igazgató tartott sajtótájékoztatót.

szinhaz 1

Dzsungel könyve, és az Én és a kisöcsém is műsorra kerül

Mint fogalmazott: érkeztek olyan kritikák, hogy az idei évad túl komorra sikeredett, ezért jövőre próbálnak szórakoztatóbb előadásokat műsorra tűzni: vígjáték, musical, operett és krimi is került a repertoárba. A hagyományokhoz híven a nagyszínpadon hat előadás lesz, ami kiegészül egy ifjúsági bemutatóval. Folytatódik továbbá a Lakásszínház (igaz, új előadással nem készülnek) és a Tantermi deszka is.

Októberben Francis Veber: Balfácánt vacsorára című vígjátéka indítja az évadot, melyet Besenczi Árpád rendez. Az ősz folyamán ezen kívül a nagy népszerűségnek örvendő A dzsungel könyve (Dés-Geszti-Békés) című musical kerül színre, Bal József rendezésében, Ladányi Andrea Harangozó-díjas, Érdemes művész koreográfiáival. Decembertől a sokak által ismert, és kedvelt Sánta Ferenc színmű, Az ötödik pecsét lesz látható, melyet Csiszár Imre rendez.

2017-ben műsorra kerül Eisemann Mihály-Szilágyi László nagy sikerű operettje, az Én és a kisöcsém Halasi Imre rendezésében; Molnár Ferenc Liliom című "legendája", amit Mihály Péter visz színre. A sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban a színész-rendező elmondta: ő ajánlotta fel a színház vezetésének, hogy szívesen megrendezné ezt a darabot, mely már régóta foglalkoztatja. Húsz évvel ezelőtt az előadás nagy siker volt a városban, annál is inkább mert egy nem mindennapi helyszínen (az azóta lebontott kályhagyár üres csarnokában) játszotta az akkori társulat a darabot. Most a Hevesi Sándor Színház nagyszínpadára kerül a mű, ám új kontextusban, modern feldolgozásban.

szinhaz 2

2017 tavaszán egy izgalmas és közismert krimi kerül a színpadra; Agatha Christie Tíz kicsi néger történetének adaptációja, És már senki sem címmel. A darabot Sztarenki Pál rendezi, aki sajtótájékoztatón elárulta: az eredeti sztorihoz képest merőben más lesz a végkifejlet, így annak is érdemes lesz megnézni az előadást, aki kívülről ismeri Agatha Christie regényeit.

Madák Zsuzsanna a fiataloknak szóló előadásokkal kapcsolatban elmondta: két új művet mutatnak be jövőre a diákoknak. Edward Bond író egyik kortárs meséjét, a Széttört tál-at, ami a nagyszínpad ifjúsági előadása lesz. A Tantermi deszkán pedig Shakespeare Rómeó és Júliájának egy új adaptációja, a Verona, 1301 kerül műsorra. Ennek érdekessége, hogy a színházi nevelési program a két fiatal halála utáni hetekbe kalauzolja el a diákokat, egy közös, interaktív elmélkedésre.

Besenczi Árpád arról is tájékoztatott, hogy a színház címe áprilistól megváltozott; Kosztolányi tér helyett Ruszt József tér 1. szám alatt működnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK