2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Benkó Dixieland kétszer

2015. november 03. kedd, 20:48
Címkék:

Két izgalmas koncerttel is várja az érdeklődőket a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem a jövő héten. Illetve összesen hárommal, hiszen a legendás Benkó Dixieland Band november 11-én kétszer is fellép a zsinagógában. A nagy érdeklődésre való tekintettel ugyanis az esti, 19 órakor kezdődő JazzSzerdás koncert előtt, 17 órakor is színpadra állnak.

benko

Jazz és klasszikus koncertek a zsinagógában

A Liszt Ferenc-díjas jazz együttest és annak névadóját talán nem is kell bemutatni a közönségnek, hiszen 1957 óta működik a zenekar. A tagok persze cserélődtek közben, ám Benkó Sándor klarinétos, zenekarvezető maradt. Neve pedig évtizedek óta fogalom nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi zenei életben is.

November 14-én egy hasonlóan népszerű, ám más műfajú együttes, mégpedig a Capella Savaria lép fel a zsinagógában 19 órakor. A szombati koncert a Klasszikus hangversenybérlet nyitóelőadása is lesz egyúttal. A Capella Savaria a legrégibb, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon. 1981-ben alakultak Szombathelyen, vezetőjük pedig Kalló Zsolt, aki koncertmesterként több rangos együttessel is bejárta már a világot, de szólistaként is ismert. A zenekar előadásaiban kamara és zenekari darabok, operák és oratórikus művek is hallhatóak. A zalaegerszegi koncertre Haydn és Mozart művekkel készülnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK