2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Archivum

KeszthelyFeszt, ami összehoz

2016. július 05. kedd, 11:51
Címkék:

KeszthelyFeszt címmel háromnapos zenei-gasztronómiai programsorozat vette kezdetét július elsején a Balaton-fővárosában. A belvárosban kiépített négy alkalmi színpadon több mint húsz fellépő zenés produkcióját láthatta a közönség.


kh kh fest 16

Swing, dixie, dzsessz és bor

Az elmúlt évekhez hasonlóan a keszthelyiek és a környékbeliek mellett a városban nyaraló turisták is nagyszámban vettek részt a rendezvényeken már csak azért is, mert valamennyi programot díjmentesen látogathatott a közönség. A belvárosi múzeumok, éttermek, kávézók és üzletek a fesztivál napjain meghosszabbított nyitva tartással várták a vendégeket.

A Fő téri és sétáló utcai nagyszínpadon neves művészek, lírai dallamokat, swinget és dixiet játszó együttesek léptek fel. A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a dzsessz könnyedebb stílusát művelő zenekarok hangversenyeztek. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállított színpadon a fiatalabb korosztály körében népszerű együttesek adtak koncertet. Itt egy különleges fajátszóteret alakítottak ki és a legkisebbekhez szóltak a kora esti órákban rendezett gyermekkoncertek, gyermekműsorok is.

A fesztivál kiemelt programja volt a Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű boros rendezvény, melynek keretében a történelmi borvidékeket képviselő borházak mutatkoztak be. A borházak között utcazenészek is feltűntek, hogy gitárral, hegedűvel vagy tangóharmonikával szólaltassanak meg közkedvelt dallamokat. A pincészetek kiváló borai mellett jellegzetes zalai finomságokat és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhattak a fesztiválozók.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK