2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Beugró jótékony céllal

2016. május 19. csütörtök, 17:41
Címkék:

Jótékonysági Beugró lesz a Hevesi Sándor Színházban június 4-én este hét órától. A népszerű improvizációs játék sztárjai egy magyarföldi család megsegítésére ajánlják fel az est bevételét. A részletekről Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész, és Kállai Csaba, Magyarföld polgármestere tartott sajtótájékoztatót a Hevesi Sándor Színházban.

rudolfp

Egy magyarföldi családon segítenek

Rudolf Péter – akinek szintén az őrségi faluban van hétvégi háza – elmondta: két héttel ezelőtt porig égett egy magyarföldi kisgyermekes család faháza. Az eset a színészt éppúgy megrázta, mint a környékbelieket. Annál is inkább, mert a család afféle természetes életmódot folytat, távol az épített környezettől, s minden vagyonuk és ingóságuk ebben a porig égett faházban volt. Nem volt kérdés, hogy összefogással megpróbálnak segíteni a bajbajutottakon. A színművész egy sokak számára vonzó, ám kevés költséget igénylő produkción gondolkodott, így mozgósította a Beugró teljes stábját egy jótékonysági estre. Örülnek, hogy a zalaegerszegi teátrum egyből vállalta a partnerséget a jótékonysági akcióban.

Az improvizációs játék sztárjai közül Szabó Győzőt leszámítva (aki épp máshol lép fel aznap este) mindenki itt lesz a Hevesi Sándor Színház színpadán: Pokorny Lia, Novák Péter, Kállóy Molnár Péter és Debreczeni Csaba. A bevételt (mely a jegybevételeken túl adományok formájában is érkezhet) a család megsegítésére fordítják. Az adakozók száma határozza majd meg, hogy az elpusztult értékek közül mit sikerül majd pótolni. A faházat azonban mindenképpen szeretnék felépíteni.

Kállai Csaba polgármester ez utóbbival kapcsolatban elmondta: a magyarföldi önkormányzat vállalta az ügyintézést a ház újjáépítésével kapcsolatban, és ha szükséges, lehetőségeikhez képest anyagi segítséget is nyújtanak ahhoz, hogy a szerencsétlenül járt család minél előbb beköltözhessen az új házba.

Aki nem tud részt venni az előadáson, ám támogatná a családot, egy e célra nyitott számlaszámra is küldhet adományt. Ennek részleteiről a Hevesi Sándor Színház szervezési osztályán adnak bővebb felvilágosítást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK