2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Doboznyi mesék és babaszínház

2016. május 24. kedd, 16:08
Címkék:

Több új programmal is készül a következő hetekre, illetve a jövő évadra a Griff Bábszínház. A részletekről, és a társulat Egerszeg Fesztiválon való vendégszerepléséről Szűcs István igazgató és Bartal Kiss Rita művészeti vezető tartott sajtótájékoztatót.

borond

Történetek beteg gyerekeknek

Bartal Kis Rita elmondta: legújabb kezdeményezésük a "Doboznyi mesék" címet kapta, ami annyit jelent, hogy a kórházban fekvő gyerekeknek szeretnének egy-egy rövid mesével kedveskedni. A Zala Megyei Kórház gyermekosztályának főorvosával egyeztetve beteg gyerekekhez mennek ki a bábszínészek, és nem egy komplex előadást adnak ott fekvőknek, hanem egyszerre mindig csak egy gyerekhez mennek oda egy mesebőrönddel, amiben pici játékok, figurák; tehát történetek vannak. A művészeti vezető hozzátette: a mesével való gyógyítás máshol is nagyon jól működik. A bábszínház pedig a maga eszközeivel tud részt venni ebben a szép feladatban. Az egyszemélyes játék(színház) egy visszafogott, csendes, improvizatív légkört teremt, s a mese ereje segít a kis betegeken. A jövő évadtól szeretnének havi egy alkalommal kimenni a kórházba ezzel a programsorozattal.

A bábszínház másik újdonsága a babaszínház, melynek első produkciója, a Pötty, a négy év alatti korosztályt célozza meg. Színekkel, formákkal (sík és háromdimenziós körökkel), hangokkal és más effektekkel dolgoznak. Szöveg azonban nincs ezen az előadáson. A két szereplő, B. Szolnok Ágnes és a még egyetemi hallgató Tóth Mátyás tulajdonképpen egy piros pöttyel fojtat varázslatos játékot. Ami ha kell szeplő, ha kell bárányhimlő, de lehet katicabogár pöttye, vagy épp egy labdáé is.

Tóth Mátyásnak ez a bemutatkozó szerepe a Griffnél, hiszen jövőre – ötödéves egyetemi hallgatóként – már a társulat tagja lesz.

Szűcs István az Egerszeg Fesztivállal kapcsolatban elmondta: a tavalyihoz hasonlóan most is a Harmadik színpadon kerül sor bábelőadásokra június 11-12-én. Nemcsak a Griff társulata lép fel, hanem vendégelőadásokat is lehet majd látni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK