2017.07.21., péntek - Dániel,DaniellaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Göcseji Múzeum új szerzeményei

2017. május 18. csütörtök, 10:36 - augusztus 20., 00:00

Újdonság ódonságok 
– a Göcseji Múzeum új szerzeményei
Látogatható: 
2017. május 18. - 2017. augusztus 20.
 
Új képzőművészeti alkotásokkal és korabeli használati tárgyakkal gazdagodott a Göcseji Múzeum az elmúlt néhány esztendőben. A város első írásos említésének 770. évfordulója tiszteletére a múzeum a közönség elé tárja e régmúlt idők tárgyait. A két világháború közötti és az 1960-as évek történelmének tárgykultúráját felvonultató tárlat május 10-én nyílik a múzeum időszaki kiállítótermében.

Pataky Andor Juhász című kisplasztikája, Léránt Zoltán akvarell festményei, Gácsi Mihály halotti maszkja, Dandi Kis Károly cigányprímás és nótaszerző hegedűje mind láthatóak lesznek a múzeumban. De közelebbről is megtekinthetjük Serényi Árpád, a város első riportfotósának a fényképeit, a bel- és külföldi fotókiállításokon nyert egyedülálló okleveleit, ahogy korabeli lakberendezési tárgyakat is. A divatot idézi az az 1942-ből származó menyasszonyi ruha, amelyhez öt méteres fátyol is tartozik. Ez minden bizonnyal a kiállítás egyik szemet gyönyörködtető darabja lesz, ahogy az a Singer varrógép is, amely hosszú és kalandos út során került Zalaegerszegre. Néprajzi gyűjteményünk is gyarapodott, míves darabok kerültek a múzeum birtokába, éppen ezért nem hiányozhat a „többéletű” borotvatok sem a seregszemléről.

Reményeink szerint a kiállítás sok zalaegerszegi polgár szívét-lelkét melengeti, többeknek személyes ismertség révén jutnak majd eszébe legendás történetek vagy akár családi anekdoták elevenednek újra a tárgyak láttán.

 

LAPCSALÁD (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK