2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zalaegerszegi döntések

2018. március 10. szombat, 17:38
Szerző: V.Zs.
Szakmai kérdésekre koncentrált a zalaegerszegi képviselőtestület legutóbbi ülésén – fogalmazott sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester, aki a közgyűlés legfontosabb döntéseiről adott tájékoztatást.

A szociális szolgáltatásokról szóló helyi rendeletet módosították. A polgármester elmondta az önkormányzat által biztosított szolgáltatások intézményi térítési díjának összege az idei évben is differenciált mértékben változik. Az étkeztetés esetén az intézményi térítési díjak átlagosan három százalékkal emelkednek a felsőbb jövedelmi kategóriákat érintően és a térítési díjemelés a nyugdíjemelés mértékét nem haladja meg. Az emelést a nyersanyagnorma emelkedése indokolja. A házi segítségnyújtás térítési díja változatlan, ugyanez vonatkozik a nappali ellátások esetében is. A bentlakásos intézmények közül az idősek gondozóházában 2018-ra nem javasolnak térítési díjemelést.

Térítési díjakról, új elektromos töltőállomásokról

A rászoruló gyerekeknek továbbra is ingyenesen biztosítják az étkeztetést – hangzott el. Balaicz Zoltán utalt arra, hogy a múlt év végén, illetve az idei év elején, Zalaegerszegen több alternatív nevelési-oktatási intézmény kezdte meg működését (Zalai Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Montessori Általános Iskola és Óvoda, Játékmackó Alapítványi Óvoda), ezért az ide járó gyerekeknek is biztosítják az ingyenes egészségügyi alapellátást. Továbbá, egy rendeletmódosításnak köszönhetően módosult a temetési segély összege: 151 ezer forintról 156 ezerre emelkedett.

Munkaügyi Központ mögötti parkoló, Hevesi Sándor Színház mögötti Kosztolányi Dezső téri parkoló, Városi Ifjúsági és Sportcentrum, Vágóhíd u. parkoló, Parkerdei u. parkoló, Jégcsarnok előtti parkoló. Mindezekre való tekintettel az önkormányzat a fizető parkolóhelyek számát négy darabbal csökkenti.

Több pályázat benyújtására is sor került, így a Remarket című pályázat az Interreg Central Europe Programra, a „Zalaegerszegi Fenntartható Mobilitási Digitális Platform” című pályázat az Urban Innovative Actions pályázati felhívására, valamint egy KEHOP- Helyi klímastratégia kidolgozására támogatási kérelem benyújtására került sor.

Balaicz Zoltán beszámolt arról, hogy a Smart Led Europe Kft. a Déli Ipari Parkban telekvásárlási kérelemmel fordult az önkormányzathoz. Egy 2400 négyzetméter területű gyártócsarnokot építenének. Ezzel egy marokkói-kanadai tulajdonú, LED-lámpatesteket gyártó cég telepedne Zalaegerszegre. A beruházás nagysága 5 millió euró és 25 új munkahelyet biztosítana. Az anyavállalat 2014 óta gyárt magas minőségű napelemes utcai lámpatesteket. Zalaegerszegi beruházásuk célja, hogy létrehozzanak a városban egy utcai és ipari LED lámpatesteket gyártó üzemet.

A közgyűlésen döntöttek még alapítványok támogatásáról, felülvizsgálták a Magyarországi Református Egyházzal kötött szerződést, vállalkozási szerződést kötöttek a Zalavíz Zrt.-vel, valamint együttműködési megállapodást a Zalaegerszegi Kerékpáros SE-vel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK