2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hétvégén Egerszeg Fesztivál

2017. június 07. szerda, 18:33
Szerző: V.Zs.; Fotó: ZalaMédia archív
Június 9-10-11-én teljesedik ki igazán az Egerszeg fesztivál, ekkor éri el csúcspontját. A hétvégi programokról sajtótájékoztató keretében számolt be Balaicz Zoltán polgármester és Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője .

A polgármester a június 9-i hivatalos programról szólt részletesen, ekkor kerül sor Zalaegerszeg 1247-es első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából tartandó testvérvárosi rendezvényekre. Délelőtt felavatják Szabolcs Péter: Kefekötő című szobrát, majd a városháza előtti téren Zala megye címerének a felavatására kerül sor, utána pedig a testvér és baráti városok címereinek az átadása következik.

Fotó: ZalaMédia archív

A testvérvárosi delegációt ünnepélyes keretek között is fogadják a város dísztermében. Pénteken az Egerszeg Fesztivál ünnepélyes megnyitójára délután négy órakor kerül sor.

Tompa Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a hétvégén éjszakai buszjárat szállítja a Kertvárosba és a Landorhegyre a fesztiválozókat és érdemes a „karszalagot” is igénybe venni, mert ez kedvezményre jogosít. Idén is lesznek új elemek, (a fényfestésen túl) melyek még dekoratívabbá teszik a fesztivált. A hétvége folymán színes programok, koncertek várják az érdeklődőket, vasárnap a hagyonányos Prósza Fesztiválra is sor kerül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK