2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Élményt adó Kastélymesék

2017. január 14. szombat, 15:04
Szerző: Nemes Norbert
A Helikon Kastélymúzeum szakmai vezetése az intézmény shopjában megvásárolható mesekönyv megjelenésének alkalmából, sajtótájékoztatót, valamint könyvbemutatót tartott január közepén a Velencei-tükörteremben.

„Az intézmény az advent és a karácsonyi ünnepkör alkalmából ajándékkal kedveskedett a környék óvodásai és kisiskolásai számára. Egy mesés múzeumpedagógiai kalandozásra invitáltuk a gyermekeket a Festetics-kastély varázslatos világába, ami kedvező visszajelzéseket váltott ki az apróságokból és a szüleikből is. A segítők: a keszthelyi Festetics-kastély első saját mesesorozatának lakói voltak.

Illusztráció

A „Keszthelyi kastélymesék Daru Domonkossal és Bagoly Bonifáccal” című mesekönyv- melynek szerzője Iski Szilva, illusztrátora pedig Lucz Viktória, mindketten a Helikon Kastélymúzeum dolgozói- két főszereplőjének társaságában tekinthették meg a gyerekek a kastély kiállítását, ahol meseszerűen, kötetlen formában ismerhették meg a műtárgyakat, kiállítási darabokat. A kisgyermekeknek egy ilyen múzeumi élmény a továbbiakban is meghatározhatja a kiállításokhoz, kultúrához való hozzáállását

E foglalkozások megtartásával pedig az volt az intézmény célja, hogy a kis látogatóik évek múlva felnőttként, saját családjukkal, gyermekeikkel térjenek vissza hozzájuk, így nevelve egy érdeklődő, nyitott és kulturális életben jártas generációt. A könyv - aminek már akár idén folytatása lesz -legfőbb értéke abban rejlik, hogy a szereplők és a helyszínek valós történeti háttérrel rendelkeznek” –foglalta össze Pálinkás Róbert igazgató.

Iski Szilvia megerősítette az aranyos figurákkal szőtt mesék szorosan kapcsolódnak a festeticsek családtörténetéhez. A második kötet már az Amazon-t helyszínül választva főúri utazásokkal is foglalkozik.
Lucz Viktória is beszélt a jó munkakapcsolatról és arról, hogy a leszűrhető tanulságok mellé életkortól függetlenül élményeket akartak kínálni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK