2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Klasszikusok és sok nevetés

2017. szeptember 07. csütörtök, 14:25
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Orgonafelújítás, vicces férfiak és a hagyományos, népszerű programsorozatok – megkezdődött az őszi/téli szezon a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben is. A következő hónapok terveiről Flaisz Gergő, a Keresztury VMK intézményegységeinek igazgatója, valamint Majer Piroska, a hangversenyterem csoportvezetője tájékoztatta a sajtót.

Az igazgató elmondta: a Keresztury VMK egyes intézményeinél már hosszú ideje problémaként merült fel, hogy nem lehet bankkártyával fizetni a jegypénztárakban. A nyár folyamán igyekeztek orvosolni ezt a hiányosságot, és fejleszteni a technikát. Ennek eredményeképpen szeptember közepétől a hangversenyteremben is, és a többi VMK alá tartozó kulturális helyszínen is elérhető lesz a kártyás fizetés. Ezenkívül a jövőben online jegyvásárlásra is lesz lehetőség.

A zsinagóga programjairól Majer Piroska szólt. Elhangzott: folytatódnak a megszokott programsorozatok; vagyis a JazzSzerda, a Klasszikus bérlet és az Orgona bérlet. A szezon a „klasszikussal” indul, hiszen szeptember 22-én egy különleges esemény várja a zenekedvelőket. A Kaláka együttes és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Cross over című koncertjére kerül sor. Az est családi programnak is beillik, hiszen megzenésített versek és gyerekdalok is felcsendülnek.

Indul az őszi szezon a hangversenyteremben

Az Orgona bérlet első előadására a zene világnapján, vagyis október 1-jén kerül sor Elekes Zsuzsa és Mátyás István közös hangversenyével, ami tulajdonképpen egy „orgonapárbaj” lesz. A művészek egymásra reflektálnak majd, sőt négykezes zenélésre is sor kerül.

A csoportvezető elmondta: ez a koncert orgonaünnep is lesz egyúttal. Épp 30 éves ugyanis a zalaegerszegi orgona, ami a következő hetekben némi tisztításon és karbantartáson is átesik, a városi önkormányzat támogatásának köszönhetően.

Hosszú évek óta sokak kedvence a jazz és világzenére épülő JazzSzerda rendezvénysorozat, mely az idei szezonban is minden hónap első szerdáján várja a közönséget. Az első koncert október 11-én lesz: többek között Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula és Radics Gigi – vagyis a Rákfogó Emlékzenekar lép színpadra. A JazzSzerda fő támogatója és névadó szponzora idén a Zalaegerszegi Titánok jégkorongcsapat lett.

Nem maradunk ősszel nevetés nélkül sem, hiszen az Egerszegi Páholy soron következő estjein csupa vicces férfi lép majd fel. Első körben (október 3-án) Bődöcs Tibor humorista, aki ezúttal nem stand up-pol, hanem legújabb kötetét (Addig se iszik) hozza el az estre. Társa pedig Szálinger Balázs lesz, akivel irodalmi paródiákat is bemutatnak. November végén pedig Mucsi Zoltán és Scherer Péter színművészek érkeznek a páholyba. A művészeket továbbra is Karáth Anita, az est háziasszonya látja vendégül.

Ami a kiállításokat illet: szeptemberben Bánfalvi Rita ékszereiből nyílik tárlat, októberben a Vitrin képzőművészeti egyesület csoportos kiállítására kerül sor; sok helyi művésszel. Novemberben pedig egy kortárs textilkiállítás várja majd a közönséget.

A programsorozatok további fellépőiről a VMK honlapján olvasható bővebb információ.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK