2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Online jegyrendszer-Újdonságok és programok a Keresztury VMK-ban

2017. február 14. kedd, 19:16
Szerző: -pet-
Újdonságokról és az idei év legfontosabb programjairól számolt be sajtótájékoztatóján a Keresztury VMK vezetése, illetve a hozzá tartozó intézményegységek csoportvezetői.

Flaisz Gergő igazgató elmondta: az egyik legnagyobb fejlesztés az online jegyrendszer bővítése és frissítése lesz. Ez már egy régi nagy adóssága az intézménynek a közönség felé. Jelenleg úgynevezett biankó jegyekkel dolgoznak, a tervek szerint azonban márciustól saját online jegyrendszerük lesz. A látogatók így otthon a karosszékből is jegyet válthatnak az egyes rendezvényekre.

A közelmúltban megújult a VMK aulája; egy modernebb, letisztultabb fogadótérrel és információs pulttal találkozhat a betérő. Általánosságban elmondható, hogy nőtt a Keresztury VMK és a hozzá tartozó intézményegységek közönségszáma.

Az igazgató hozzátette: változatlanul a 14-28 éves korosztályt a legnehezebb bevonzani. Számukra sikeresnek bizonyult a tavalyi LandorJam program. Idén a vloggerek világával szeretnék megismertetni a fiatalokat egy érdekes program keretein belül. További újdonságként említette, hogy 2017-ben a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének Pontott Partyját (a felsőoktatási ponthatárok meghúzásának alkalmából) a VMK rendezi, csakúgy, mint a Városi Diáknapot és a Gyermeknapot.

Rácz Enikő igazgatóhelyettes a VMK további programjaival kapcsolatban elmondta: több új ingyenes programsorozatot is indítanak. Ilyen például a Világjárók, melyen civilek számolnak be saját úti élményeikről. A másik pedig az Ébredők, ami a test, lélek, szellem harmóniájáról szóló ezoterikus sorozat lesz.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, az Art Mozi, az Apáczai Művelődési Központ, a Kézművesek Háza és a Családi Intézet fontosabb rendezvényeiről Majer Piroska, Drávecz Szabolcs, Dala Hajnalka, Prokné Tirner Gyöngyi és Pölöskey Ildikó csoportvezetők számoltak be. Elhangzott: a hangversenyteremben folytatódnak a népszerű bérletsorozatok (JazzSzerda, Orgonabérlet, Klasszikus hangversenybérlet), tavasszal pedig ismét lesz Egerszegi Páholy.

Az Apáczai Művelődési Házban „Házunk, kertünk, udvarunk…” címmel újszerű kertészeti vásárral és kiállítással készülnek májusban. Ebben az esztendőben pedig a skanzen helyett a Gébárti-tó partján kerül megrendezésre a XIV. Zalaegerszegi Országos Fazekas- Keramikus Találkozó és Fesztivál (május 13-14-én). Szintén újdonság lesz a Kézművesek Házában a „Hejj regő rejtöm” című országos tábor, mely a zalai népi hangszerkészítésbe avatja be a résztvevőket.

A Keresztury VMK vezetése fontosnak tartja, hogy minél több pályázati forráshoz jussanak, akár a programok finanszírozását, akár az egyes intézmények fejlesztését illetően. Sikeres pályázat esetén sor kerülhet például az Art Mozi teljes felújítására is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK