2024.03.19., kedd - József, BánkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pelso biennálé – „Róma útjai”

2017. augusztus 30. szerda, 11:43
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitotta meg a Pelso XI. országos kerámia és gobelin biennálét a Balatoni Múzeumban. A szeptember 8-áig megtekinthető kiállítást Gopcsa Katalin művészettörténész rendezte Doromby Mária textiltervező iparművész és Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész kurátorokkal összefogva.

A Biennále keretében sort kerítettek a tavaly elhunyt Szekeres Károly keramikusművész életművét feldolgozó album bemutatójára is.

A Pelso-biennále alapító okiratát a művészeti szervezetek - a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE), a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének textil és kerámia szakosztálya (MKISZtk), a Magyar Keramikusok Társasága, az Iparművészeti Múzeum, a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, Keszthely város polgármestere és a Balatoni Múzeum igazgatója – húsz éve, 1997 februárjában írták alá. A kétévente megrendezett kiállítás mindig valamilyen Pannóniához kapcsolódó téma köré épül. Volt már ihletadó téma: a szőlő és a bor, a Balaton környéki tájak, a római limes vagy Pannónia istenei. Az idei tárlatra beérkező pályaművek fő témája „Róma útjai” voltak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK