2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tudományos előadások a múzeumban

2016. szeptember 28. szerda, 18:32
Szerző: ZalaMédia; Fotó: AL
Tudományos Esték címmel indított közös előadássorozatot a Göcseji Múzeum és a Zalaegerszegi Televízió. A programot szeptember 28-án Havasi Bálint régész, „A titokzatos kelták régészeti hagyatéka Zalában” című előadása indította.

A program  háromhetente várja majd az érdeklődőket a múzeum Kisfaludi termében. Az ingyenes előadássorozat célja, hogy tudományos igényű, de szórakoztató kikapcsolódást kínáljon a hallgatóságnak. Ezért olyan történészek, régészek és néprajzosok kaptak meghívást, akik a saját szakterületükön való jártasságuk mellett gyakorlott előadók is.

Kaján Imre, Havasi Bálint

Kaján Imre múzeumigazgató és Havasi Bálint régész az andráshidai lelettel

A következő hónapokban Tarbay J. Gábor régész "Kincsleletek a késő bronzkorból" (október 19.), Káli Csaba történész "Az ötvenes évek- és a zalai megyeszékhely - Egy kamaszodó város új ruhája, Zalaegerszeg 1945-1956" (november 9.) és dr. P. Barna Judit régész "Őskori körárkok és csillagászati vonatkozásai" (november 30.) című előadását hallgathatja meg a közönség.

A sorozat a következő évben is folytatódik. A szervezők az előadások témáit a Göcseji Múzeum állandó kiállításának tematikájához és tárgyaihoz igazították. A legelső esten bemutatásra került például egy andráshidai lelet; egy embert formáló markulatú kard (képünkön).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK