2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Erős Emberek Versenye Gyenesdiáson

2017. augusztus 28. hétfő, 17:59
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Nem mindennapi nemzetközi erőpróba részesei lehettek az érdeklődők Gyenesdiáson a közelmúltban, Tarr István fő szervező jóvoltából.

A tizenhárom, köztük szlovák erős emberek versenyébe a szervező idén sérülés és a felkészülés rövidsége miatt nem szállt be, noha az elmúlt években több alkalommal is elhódította a győztesnek járó kupát.

Több száz kilós traktorgumik, betontömbök, malomkövek mozgatása puszta kézzel, vagy egy másfél tonnás autó emelgetése nem számít hétköznapi emberi tevékenységnek, de az erejüket összemérő srácoknak láthatóan az efféle feladatok meg se kottyantak! Az erős és izmos férfiak ezen az immár hatodik alkalommal rendezett versenyen bebizonyították, hogy könnyűszerrel képesek 350 kilogrammos gumit forgatni, 2x120 kilós koffert cipelni, 2x10 kilós súlyt kitartani, söröshordót a fej fölé nyomni, vagy egy malomkövet, betontömböt is felemelni.

A látványos és hatalmas erőt igénylő versenyszámokban tesztelték az erőt, a kitartást, az ügyességet. Az egyes húzó-, emelő-, pakoló-, cipelő-, tartó-, dobó-, nyomó számokban az első helyezett mindig az indulók számával megegyező pontszámot kapott, ezután lefelé mindig egyel kevesebb pont járt. Az efféle erőpróbákat kiíró szövetség versenyszabályait ajánlásait betartó, vállalkozó kedvű sportembereket a közönség hangos szurkolással bíztatta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK