2024.04.24., szerda - GyörgyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Restart, ami beindít

2017. június 05. hétfő, 20:33
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Első alkalommal kerül megrendezésre július 13-16 között a Restart Fesztivál, mely a szervezők szándéka szerint az ország legnagyobb sportfesztiválja lesz. Nemcsak a hivatásos és amatőr sportolókat, hanem a városlakókat is szeretnék megmozgatni.

A részletekről a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Balaicz Zoltán polgármester elmondta: mindenképpen szerettek volna valamilyen új, nagyobb szabású rendezvényt életre hívni, ami megfelel a 21. századi kihívásoknak és a fiatalokat is megmozgatja. Innen jött a sportfesztivál ötlete, melyhez egy lendületes marketingtevékenység is társul a főszervező Zalaegerszegi Marketingiroda jóvoltából. Tőlük származik „a város, ami beindít, ami újraindít szlogen”, amihez egy dal és egy reklámspot is társul. A polgármester reméli, hogy az országos rendezvény meghonosodik, és sikerül évente megszervezni.

Jó ütemben halad a sportfesztivál szervezése

Az ötletgazdák nevében Horváth Szilárd fesztiváligazgató, a marketingiroda vezetője hozzátette: sok pozitív visszajelzést kaptak a sportegyesületektől és a városlakóktól egyaránt. Ezért bíznak abban, hogy sikerül megmozgatni az embereket, és a fesztivál ideje alatt mindenki megtalálja a maga sportját. Az egyes versenyszámokra már megkezdődtek a nevezések, de még lehet jelentkezni. A részletekről a rendezvény honlapján és Facebook oldalán található bővebb információ. A cél az, hogy ne csak a sportot, hanem az egészséges életmódot is népszerűsítsék. A versenyeken túl előadások, rekreációs programok, termékbemutatók is színesítik a fesztivált.

Szabó Zoltán sportigazgató ez utóbbival kapcsolatban elárulta: reggelente szeretnék megmozgatni, beindítani a várost egy 7 órakor kezdődő kocogással, ezenkívül gyalog- és kerékpáros túrákat is szerveznek. A Vizslapark pedig a csendesebb, spirituálisabb események (jóga, Tai chi) helyszíne lesz.

Ami a versenyeket illeti: a jelentkezők négy helyszínen (Alsóerdő, belváros, stadion, Gébárti-tó), 13 különböző versenyszámban mérhetik össze a tudásukat. Lesz többek között extrém futás, különféle kerékpárversenyek, evezős programok, rúd fitnesz, triatlon és utcai kosárlabda is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK