2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tour de Hongrie Zalaegerszegen is

2017. június 07. szerda, 15:49
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Zalaegerszeg lesz az egyik befutója a legnagyobb magyar kerékpárversenynek, a Tour de Hongrie-nak. A június 27-július 2 között megrendezésre kerülő nemzetközi bajnokságon hat versenynap alatt, tíz megyét érintenek a kerékpárosok és összesen 750 kilométert tesznek meg.

A részletekről, illetve a zalaegerszegi állomásról a Mindszenty téren tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. A város nevében Balaicz Zoltán polgármester köszönte meg, hogy idén a zalai megyeszékhely is részese lehet a versenynek, ami egyúttal az egészséges életmódra és a kerékpáros közlekedésre is felhívja a figyelmet.

Ez utóbbiról szólt Vigh László országgyűlési képviselő és Bali Zoltán önkormányzati képviselő is. Elhangzott: a következő években, mintegy 2 milliárd forintból folytatódik a városban a kerékpárút hálózat fejlesztése. A cél az, hogy újabb összeköttetések létesüljenek a már meglévő utak között, illetve, hogy a város külső területein lévő munkahelyek elérhetőek legyenek biciklivel is. Az országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette: szeretné a város összes választókörét, illetve a Zalaegerszeg környéki településeket bejárni kerékpárral, hogy tájékozódjon a közlekedés aktuális állapotáról.

Ami a Tour de Hongrie-t illeti: a körverseny első szakaszának befutója Zalaegerszegen lesz, június 28-án. A mezőny Keszthelyről érkezik a városba, várhatóan 17 óra körül. Mint azt Eisenkrammer Károly a verseny főszervezője elmondta: június 27-én egy szombathelyi felvezetéssel és egyéni időfutamokkal indul a megmérettetés. Az első szakaszra másnap kerül sor, ennek célállomása lesz Egerszeg. A kerékpárosok Nekeresd felől – a Balatoni út, Batthyány út, Budai Nagy Antal utca, Jákum utca, belső elkerülő út, Hock János út, Rákóczi út érintésével – érkeznek meg a Kazinczy téren lévő célszalaghoz. Ezen az öt kilométeres körpályán három kört tesznek meg, várhatóan 17.30-kor ér véget a futam.

A körpályán már civil kerékpárosok is csatlakozhatnak a versenyzőkhöz, de más programok is színesítik az eseményt a délután folyamán. Lesz többek között kerékpáros ügyességi próba, gyerekeknek szóló versenyek, BringaPárbaj és más érdekes látnivalók.

Az öt szakaszból álló Tour de Hongrie körverseny július 2-án ér véget a budapesti befutóval.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK