Bíznak a jó szereplésben

Nem várt vereség

Vargabetű után

A Zalaszám-ZAC nyerte a kupát

A hétvége eredményei


Bíznak a jó szereplésben

BEMUTATKOZNAK A ZALA VOLÁN ÚJONCAI

  A nyári átigazolási szezon során alaposan átalakult a Zala Volán ZTE NB I-es női kosárlabdacsapatának játékoskerete. A tavalyi kezdő ötösből mindössze Szélesy Judit maradt hírmondónak. Három magyar játékos érkezett a kék-sárgákhoz, őket kérdeztük elképzeléseikről, terveikről.

Hadarics Kinga: – Általános iskolában – a Soproni Postás azóta már megszűnt csapatában – ismerkedtem meg a kosárlabdával. Az iskola együttesében kézilabdáztam, de igazából a kosárlabda volt a kedvencem. Régebben már két évet játszottam az egerszegieknél. Amikor a másik soproni csapattal együttműködési megállapodást kötött a Zala Volán, Nagykanizsára igazoltam. Legutóbb a Foton Győr együttesében szerepeltem.

Azért igazoltam Zalaegerszegre, mivel szerettem volna egy jobb csapatban játszani. Közben a Zala Volán játékoskerete alaposan átalakult. Az edzések tapasztalatai alapján úgy érzem, egy jó szellemű, hajtós társaság jött össze. Az irányító poszton szerepelek, szeretném kiszolgálni csapattársaimat, és megfelelni az edzők elvárásainak. Bizakodom, hogy ismét szép évek várnak rám a Zala Volánnál.

Zsovár Orsolya: – Pályafutásom kezdetén több sportágat kipróbáltam, többek között kajakoztam is. Később rájöttem, hogy jobban szeretem a csapatsportágakat. Iskolástársaim csábítottak el kosárlabdázni. Nagykanizsán kezdtem el a játékot, azután Sopron (GYSEV) következett. Két évet már játszottam kölcsönben a Zala Volánnál. Hosszabb térdsérülést követően szerettem volna egy jó csapatban játszani, így elfogadtam az egerszegiek ajánlatát. Az elmúlt idényben Nagykanizsán szerepeltem.

Úgy érzem, fokozatosan kell egyre jobb csapatban játszanom. Hátvéd bedobó poszton számít rám Bencze Tamás vezetőedző. Előttem van a keretben egy amerikai játékos. Az edzővel beszélgetve mindenki megkapja a játéklehetőséget, csak rajtam múlik, hogy élek vele vagy sem. Új csapat lesz a Zala Volán. Egy biztos, jó kollektívát alkotunk. A 4–8. hely valamelyikére biztosan odaérhetünk.

Czukor Tünde: – Általános iskolában akartak elcsábítani magasugrónak, az egyéni sportágak azonban nem álltak annyira közel hozzám. Egyértelmű, hogy csak a kosárlabda jöhetett szóba. Igaz, kezdetben nem tudtam hol elkezdeni a kosárlabdát, így kicsit kacérkodtam a küzdősportokkal is. Csak rövid ideig, amíg nem találtam csapatot. Pécsen ismerkedtem meg a sportággal, ezután két év erejéig Szekszárd következett, onnan igazoltam a Zala Volánhoz.

Szeretném a maximumot kihozni magamból Zalaegerszegen. Jól ismerem a zalaiakat. Terveztem, hogy ide igazolok. Sikerült megegyezni a vezetéssel, nagyon örülök a lehetőségnek. Gyorsan befogadtak a lányok, a várost is már megismertem. A Zala Volán megismételheti tavalyi jó szereplését, sőt titkon reménykedem, hogy még túlszárnyalhatjuk a tavalyi 5. helyet.

vissza az elejére


Nem várt vereség

Zalaegerszegen játszotta első EB középdöntő első mérkőzését a magyar női kosárlabda-válogatott.

A rajt nem sikerült, a görög válogatott végig jobb teljesítményt nyújtva 70-64-re nyert.

Felvételünk a magyar válogatott egyik kosara látható.

vissza az elejére


Vargabetű után

GÁSPÁR ÖRÜL A VISSZATÉRÉSNEK

  Eddig egy játékost igazolt, a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata. A nagy visszatérő – a 24 éves – Gáspár Dávid sem mondható teljesen újoncnak, hiszen a kék-fehérek saját nevelésű játékosa volt. Az elmúlt évek során megfordult az Albacomp, a Nyíregyháza, a Dombóvár együttesében. Igazából egyik helyen sem sikerült meghatározó játékossá válnia.

– Az Albacomphoz való távozásomat nem bántam meg, nagy kihívásnak tartottam a székesfehérváriak megkeresését – így Gáspár Dávid. – A másik két csapathoz való igazolásomat tévedésnek tartom. Elképzelhető, hogy jót tett volna fejlődésemnek, ha előbb hazatérek.
– Az elmúlt évekből milyen tanulságokat szűrtél le. Gondolom, azért távoztál a ZTE-től, hogy minél jobb játékos legyél, és jó eredményeket érjél el a csapataiddal?
– Mindenképpen ki akartam próbálni magam más környezetben is, azért léptem meg az említett igazolásokat. Nyíregyházán, Dombóváron már nem tudtam élni a lehetőséggel, de ezt nem részletezném. Talán túl korán távoztam a ZTE-től, ezen már kár rágódnom. Mindenből tanul az ember.

– Az újabb egerszegi szereplést bizonyításnak szánod, vagy a tehetség jelzőt elhagyhatjuk, mivel egy 24 éves játékosra igazán már nem illik?
– Igaz, nem tartozom a fiatal, a tehetséges játékos kategóriájába. Mindenképpen bizonyítanom kell. Szeretnék végre itthon jól játszani, bizonyítani, hogy nem felejtettem el kosárlabdázni. Ennyivel tartozom a klubnak, magamnak és a közönségnek is.
– Új szakvezető került a ZTE csapatához, Nikola Lazics, mivel biztat?
– Az új vezetőedzőnél mindenki egyforma eséllyel indul. Aki jól teljesít nála az edzéseken, az többet játszhat. Nekem is meg kell küzdenem a játéklehetőségért, mint bármelyik másik csapattársamnak. Nikolánál első a munka, amit jónak tartok. Mindenkit nagy odafigyelésre, maximális teljesítményre ösztönöz.

Gáspár Dávid– Milyen edzésmunkát, játékrendszert vezényel a csapatnak az új vezetőedző?
– A szerb kosárlabdát oktatja nekünk, ebben a rendszerben minden mozdulatnak precíznek, pontosnak kell lennie, csak így léphetünk előre. Azon vagyunk, hogy az említett iskolát maximálisan elsajátítsuk. Az út elején járunk, bőven van tanulnivalónk.
– A névadó szponzor Zalakerámia érkezésével egyértelmű cél az előrelépés. Első lépcsőben a nyolc közé kell kerülni a ZTE-nek. Teljesíthető lesz?
– Már a felkészülés kezdete óta nagyon keményen dolgozunk, s ennek biztosan meglesz a gyümölcse. A vezetők tervezik négy meghatározó tudású légiós igazolását. Biztos vagyok benne, hogy ott leszünk az első nyolcban az alapszakasz végén.
– Mekkora szerep juthat Gáspár Dávidnak a célok teljesítésében?
– Szeretnék meghatározó embere lenni az alakuló ZTE csapatának. A lelkem mélyén nagyon örülök, hogy újra itthon vagyok. Lehet, hogy előbb kellett volna jönnöm.

vissza az elejére


A Zalaszám-ZAC nyerte a kupát

  Három nemzet fiataljai népesítették be a Városi Atlétikai Centrumot. 13 sportegyesület 300 fiatal atlétája a Royal Sped Kupáért, Zalaegerszeg Utánpótlás Nagydíjáért és a Laczik Pál vándorserlegért és a országos serdülő bajnokságon való részvételt biztosító nevezési szintekért küzdöttek.

A verseny fődíját, a Royal Sped Kupát és Zalaegerszeg Utánpótlás Nagydíját a Zalaszám-ZAC nyerte 91 ponttal, a szombathelyi Delfin SE (45 pont) és a Nagykanizsai Atlétikai Club (32 pont) fiataljai előtt. A TV Hürben és Murska Sobota vendégsportolók is jól szerepeltek. A verseny fődíját és Zalaegerszeg város különdíját dr. Gyimesi Endre polgármester adta át Petráhn Barbarának, a Zalaszám-ZAC országos bajnok, Európa-bajnoki 13. helyezett atlétájának. A Laczik Pál vándorserleget Magyar Dominika (Zalaszám-ZAC) nyerte 100 m-en elért 12,5 mp-es teljesítménnyel.

A Zalaszám-ZAC atlétáinak jobb eredményei. Fiúk. 80 m (13 év): 1. Gaál Antal 10,1. 100 m serdülő: 1. Asztalos József 11,8. 300 m serdülő: 3. Gaál Antal 42,8. 300 m junior: 2. Fekete László 38,8. 800 m serdülő: 2. Dóra Péter 2:14,8. 300 m gát junior: 1. Szilasi Gábor 40,8, 2 Góczán Bence 42,6, 3. Kiss Ádám 44,7. 4x100 m váltó: 2. Zalaszám-ZAC (junior) 44,8, 3. Zalaszám-ZAC (14–15 év) 48,4. Távolugrás junior: 1. Hári János 560 cm, Fekete László 551, 3. Szilasi Gábor 549. Hármasugrás serdülő: 2. Regel Patrik 12,09 m. Magasugrás ifi: 1. Szabó Zsolt 175 cm. Magasugrás serdülő: 1. Porpáczi Krisztián 165 cm, 2. Regel Patrik 165, 3. Fábián Ádám 160. Súlylökés serdülő: 1. Gáspár Dávid 11,36 m.

Leány: 100 m serdülő: 1. Magyar Dominika 12,5. 100 m junior: 1. Hárti Kata 12,8. 200 m serdülő: 1. Magyar Dominika 26,4, 3. Domiter Eszter 27,5. 300 m serdülő: 2. Nagy Barbara 44,6. 300 m ifi: 1. Csondor Barbara 49,7, 2. Csondor Adrienn 50,9. 300 m junior: 1. Simonffy Mariann 44,3. 600 m (13 év): 2. Toma Roxana 1:48,7, 3. Flasch Vanda 1:49,2. 800 m serdülő: 2. Nagy Bernadett 2:33,7. 800 m junior: 1. Gergály Fruzsina 2:20,3. 80 m gát (13 év): 2. Nagy Barbara 13,6, 3. Flasch Vanda 14,8. 80 m gát (14 év): 1. Németh Klaudia 13,1, 2. Horváth Bianka 13,6. 100 m gát serdülő: 1. Farkas Zsófia 16,6.

300 m gát ifjúsági: 1. Gáti Mercédesz 50,7, 2. Rácz Daniella 51,1, 3. Németh Zsófia 53,9. 300 m gát junior: 1 Molnár Renáta 46,4, 2. Simonffy Mariann 48,7, 3. Gergály Fruzsina 49,3. Távolugrás ifi: 1. Kovács Lea 510 cm. Távolugrás junior: 1. Hári Kata 495 cm. Magasugrás serdülő: 1. Csöndör Tünde 160 cm, 3. Nyitrai Petronella 135. Gerelyhajítás: Nyitrai Petronella 24,72 m. 4x100 m serdülő váltó: 1. Zalaszám-ZAC 52,2.

vissza az elejére


A hétvége eredményei

LABDARÚGÁS

NB I: Újpest FC–ZTE 0-1.

Gólszerző: Sebők J. Értékel Sebők József, a ZTE játékosa: – A gólomnál szerencsére jó helyen álltam. Az újpesti kapus hibája után már könnyű dolgom volt. Összességében bravúros győzelmet arattunk.

* * *

NB III: Sárvár–Recop Andráshida 1-3. Egerszegi gólszerzők: Sági (2), Koczor.

Teke: Szuper Liga. Férfiak: ZTK FMVas–BKV Előre 7:1 (3485:3284). Nők: BKV Előre–ZTE ZÁÉV 7:1 (3347:3193).

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online