2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

A legszebbek között

2010. július 06. kedd, 07:28
Címkék:

A Miss World Hungary szépségverseny idei döntősei között egy zalaegerszegi diáklánynak, Somogyi Zsófinak is helye volt. Bár a fejére nem került korona, egy életre szóló, szép élményeket szerzett. Erről beszélgettünk az események lecsengése után. 

 

A zalaegerszegi Somogyi Zsófi

Somogyi Zsófia– Hogyan történt a nevezés a versenyre?
– Tavaly döntöttem el, hogy megpróbálom. Interneten keresztül lehetett jelentkezni, két fotót kellett beküldeni. Háromezer lány közül ezren kerültünk az előválogatásra. Azok közül ötvennel történt elbeszélgetés, és ebből választották ki a 24 döntős lányt. Április elsején telefonáltak, hogy bekerültem a döntőbe. Nagyon meglepődtem és visszakérdeztem, hogy igaz-e, vagy csak valamilyen tréfa. Aztán két hét felkészítő táborban vettünk részt Nógrádgárdonyban, a kastélyban.

– Milyen volt itt az élet?
– A kényelmünkről gondoskodtak. Amit kívántunk, másnapra teljesült. Ez nagyon furcsa volt – mondja ezen még ma is elámulva.

– Volt-e extra kérés, ha már ilyen királyi volt a bánásmód?
– Kétszer tartottak a kedvünkért szúnyogirtást, mert nem mutattunk volna jól csípésekkel a testünkön. De a figyelmesség mellett reggel héttől este tízig tartott a felkészülés. A legfárasztóbbak az edzések voltak. Mindennap növeltük az izomlázat. Katus Attila volt a trénerünk. Napi kétszer húsz perc futás és kétszer másfél óra edzés volt a program. Mellette járásóra, kommunikációs készségfejlesztés, illemtan és a szponzor révén pénzügyi tanácsadás.

– Ezekből mennyit tudsz kamatoztatni a hétköznapokban?
– Az illemtan nagyon hasznos volt. Most más szemmel nézem a különböző rendezvényeken, hogyan viselkednek az emberek.

– Mi volt a helyzet az evéssel? Lehetett?
– Persze. Napi háromszor volt étkezés. Volt, akinek tanácsolták a fogyókúrát, de ezt nem volt kötelező betartani. Csütörtökön volt a verseny, én azon a héten nem ettem mást, csak tejport.

– Gondolom, azt is csak mértékkel... Szerencse, hogy nem vagy rá allergiás.
– Igen – mondja mosolyogva. – Egyébként volt külön orvosunk, aki felügyelt ránk, és rosszullét esetére szőlőcukrot és csokoládét javasoltak, bár a csoki rakódik. De nem volt szükség ezekre.

– Kozmetikai beavatkozások?
– Testkezelés narancsbőr ellen. A lányok bár 17–23 év közöttiek, néhányuknak szüksége volt erre. Éjszakára pedig fogfehérítő készüléket kellett hordani. Akadt, aki nem tudott tőle aludni. Látványos volt a hatása, de nagyon érzékennyé tette a fogakat, volt, aki fájdalomcsillapítót szedett ezért.

– Menyire jöttetek ki egymással? Voltak súrlódások?
– Nem vagyok konfliktust előhozó lány, inkább barátságos a természetem. De volt egy-két lány, aki nehezebben viselte a helyzetet.
– Ruhák?
– Náray Tamás munkáit viselhettük. Mindenkire a saját stílusának megfelelő ruhát varrták. Sajnos, az estélyit nem kaptuk meg. Nekem nagyon tetszett az enyém, ezüstmetál színű volt, akárcsak a fürdőruhám.

– Egyéként téged milyen stílusúnak gondoltak?
– Azt mondták, tipikus tinilány vagyok. A fotókkal is ezt próbálták hangsúlyozni. Az internetre kerültek a képek, ami alapján a közönség szavazhatott, és véleményt is írhattak. Nem viselt meg, hogy nem tetszettem mindenkinek. Próbálok megfelelni, de mindenkinek nem lehet. A rólam készült felvételek nekem sem igazán tetszettek, de ebbe nem volt beleszólásunk.

– Gondoltál arra, hogy te kapod a szépségverseny koronáját?
– Igen. De voltak nálam sokkal tapasztaltabb lányok is.
– Ez ennyire fontos?
– Igen. Hogy ki, hogyan mozog a színpadon, a külső mellett ez is döntő. Azért az első hétben szerettem volna lenni, oda alkalmasnak éreztem magam. A szobatársam, Babinyecz Timi lett a Miss Universe, neki örültem a legjobban.

– Mit szólt a család?
– Örömükben sírtak.
– Megnőtt irántad az érdeklődés a fiúk részéről?
– Igen, de van barátom, akivel nagyon jól megvagyunk.

– Terveid?
– Jövőre érettségizem az Apáczai ÁMK-ban. Aztán Budapestre szeretnék menni az Iparművészeti Főiskolára. Nagyon érdekel a divattervezés. 
– Számodra mit jelent a női szépség?
– A természetességet. Aki magát adja, és aki saját magát is szépnek látja.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK