2024.05.17., péntek - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyerekek a fesztiválon

2010. május 18. kedd, 07:57
Címkék:

Az Egerszeg Fesztivál első napjának délelőttjén – péntek lévén – főként szervezett óvodás és iskolás csoportok vettek részt a programokon, élve a kivételes alkalommal, melyet a sétálóutcává változott, színes kavalkádot ígérő belváros nyújt. Egyesek fellépőként voltak jelen, mások próbálgatták a gyerekeket megcélzó kikapcsolódási lehetőségeket.

 

zeg54.jpg

 

Az előbbiek sorába tartozott a Belvárosi Iskola négy mazsorettcsoportja, akik a keszthelyi Boombatucada ütősegyüttes biztosította vérpezsdítő ritmusra vonultak végig a Kossuth Lajos utcán, majd a Széchenyi téren lévő nagyszínpad előtt mutatták be tánctudásukat.

Ugyancsak koreográfiával készültek az Ady-iskolából Stefán Gábor tanítványai, akik a „Nemzeti dal” megzenésített változatára készített produkciójukat adták elő. De az intézmény kórusa is helyet kapott rövid műsorával, melyben olasz madrigál is szerepelt, hiszen a közelmúltban érkezett haza az énekkar egy taljánföldi szereplésről.

Az óvodások a Griff Bábszínház nyílt napján múlatták az időt, méghozzá aktívan, bábkészítéssel. A Dísz téren a szirénás alakulatok várták őket ismerkedős délelőttre. Éltek is a „skacok” a rémisztgetés lehetőségével, melyet a hirtelen felhangzó vijjogó hang okoz. De ügyeskedtek is nyelvkitolva, hogy a mini tűzoltófecskendővel célba találjanak, rendőrautóban ülve komoly képet vágjanak, vagy éppen az újraélesztés alapjait tanulmányozzák az ambu babán.

 

zeg51.jpg

 

A közeli parkoló melletti füves részen pedig az örök kedvencek, a kutyusok várták a gyerekeket interaktív programmal dr. Gombos László állatorvos vezetésével.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK