2024.05.17., péntek - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Archivum

Levelező tagozat indul

2011. március 01. kedd, 17:17
Címkék:

A régió ipari igényeinek megfelelően, a mérnökhiány csökkentését segítve, a nappali tagozat mellett idén levelezős felsőfokú képzés is indul Zalaegerszegen, a mechatronikai szakon. A keresztféléves oktatásban 23 hallgató kezdi meg tanulmányait. A tanévnyitóra a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központja Infocentrumában került sor. 

 

A megjelenteket Balaicz Zoltán alpolgármester és prof. dr. Jereb László, az NYME dékánja köszöntötte. Az alpolgármester röviden vázolta a város vezetése által 2002-ben elfogadott felsőoktatási koncepció fokozatos megvalósításának lépéseit. A dékán előnyösnek ítélte, hogy a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás mind a város, mind a vállalkozók támogatására számíthat. Sok sikert kívánt a hallgatóknak, akiknek a munkavégzés mellett nagy elhivatottságra lesz szükségük, hogy kitanulják ezt a fajsúlyos mesterséget.

Majd Lang János, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány elnöke beszélt arról az igényről, mely a műszaki felsőoktatásban végzettek felé irányul. Ezért is kerülhetett sor a rugalmasan és gyorsan létrehozott képzési formára, melyet a régió iparvállalatai is segítenek.
Végül egy kézfogással jelképesen az egyetem polgáraivá fogadták a hallgatókat. 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK