2024.05.17., péntek - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vendéglátás és kultúra

2010. december 14. kedd, 09:36
Címkék:

Az épület egy része jövőre lesz 120 éves, a Göcsej vendéglő a vasút és a Baross liget létesítése után 1891-ben épült. A rendkívül népszerű vendéglátóhelynek, a hajdani szép időknek a szükség vetett véget. Az épületet átvette a kórház, belosztály, szülészet, gégészet működött a falai között. Az újabb vendéglátós éra 1978-ban indulhatott újra, amikor ismét megnyitotta kapuit a Göcsej vendéglő. Árnyas, ligetes környezete igazán vonzóvá teszi. 

 

 zeg73.jpg

 

Elismerés a Göcsej-Palatinus Étterem és Panziónak

– 2002-ben került a tulajdonomba, és megkezdődött az épület felújítása, átalakítása: bővített étterem és 11 szobás panzió került kialakításra. 2003-ban nyitottunk ki Göcsej Palatinus néven – emlékezik a kezdetekre Pálfi László tulajdonos, aki mint meséli, 1972-ben szakácstanulóként ismerkedett a szakmával, és 1992-ig az Arany Bárányban dolgozott, 8 évig üzletvezető-helyettesként. A Bárány egy nagyon komoly komplexum volt, ott mindent megtanulhatott az, aki komolyan vette a szakmát.
– Nekem a szakmám és az életem is a vendéglátás – teszi hozzá.

– Mit nyújt vendégeinek a Göcsej Palatinus Étterem és Panzió?
– Bár az étterem nem a belvárosban van, ettől függetlenül mi is kínálunk napi menüt, és várjuk ebédelni a vendégeket. Az á la carte étlapon a klasszikus és tájjellegű ételek mellett fittneszkínálatról is gondoskodunk. Étlapunkról hatvanféle étel közül lehet választani, és amit a vendég kér, azt elkészítjük. Három helyiségünk van, összesen 160 főt tudunk leültetni: rendelkezünk egy 80, 50 és 30 fős teremmel, ezért például egy időben két helyiségben is lehet rendezvényt tartani. Helyiségeinkben családi és üzleti rendezvényeket tartanak.

Így esküvői vagy éppen keresztelői ebédet vagy vacsorát, születésnapokat, aztán céges rendezvényeket, társasági közgyűléseket, év végi találkozókat rendeznek nálunk. Helyet adunk állandó klubrendezvényeknek is. Például 15 éve, minden hétfőn összejön nálunk egy férficsapat, az úgynevezett „Ökörkörösök”. De egyéb kulturális rendezvények színhelye is a Göcsej Palatinus Étterem. Minden évben, így az idén is, várjuk vendégeinket egy jó, hangulatos, tűzijátékos szilveszteri mulatságra.

– Ez utóbbi összefügg az ön kultúra iránti vonzalmával?
– Minden bizonnyal. 1976–86 között a Zalai Táncegyüttes tagja voltam, fontos számomra a mozgáskultúra, a színpad, a környezet és a hangulat. Igyekeztem ezt a vendéglátóhelyet is úgy kialakítani, hogy aki ide betér, az érezze a mediterrán hangulatot, és ha körülnéz, helyi művészek alkotásait lássa. Tudatosan törekedtem a színvilág kialakítására – mondja Pálfi László.

– A Palatinus Szalon helyi művészek bemutatására vállalkozott.
– A művészekkel, képzőművészekkel való kötetlen beszélgetésre találtuk ki. Helyiségeinkben tudunk kiállítást szervezni, vagy akár filmet vetíteni. Mindez az éttermi szolgáltatás mellett. Szerintem a gasztronómia és a kultúra nagyon jól megfér egymás mellett.
Pálfi László több alkalommal is képviselte Zalaegerszeg városát különböző testvérvárosi rendezvényeken. Bemutatta a magyar gasztronómiát többek között Krosnóban, Kuselben, Varkausban és Marosvásárhelyen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK