2024.05.17., péntek - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Németh József '85

2019. május 04. szombat, 18:58
Szerző: -pet-; Fotó: pP
85. születésnapja alkalmából köszöntötték egykori kollégái Németh József irodalomtörténészt, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatóját, aki 1971-1992 között töltötte be ezt a posztot. Majd 1994-ig még tudományos munkatársként tevékenykedett.

Az intézmény irodaházában rendezett eseményen Kaján Imre múzeumigazgató mondott köszöntöt. Többek között elhangzott: Németh József munkásságának érdeme, hogy igazi intézménnyé vált a múzeum, hiszen ő kezdett szakmai csapatot építeni. Jórészt ma is azok a kollégák (Béres Katalin, Kostyál László, Marx Mára, Megyeri Anna) alkotják a múzeum gerincét, akiket annak idején ő felvett munkatársnak.

Születésnapi köszöntés a múzeumban

Persze sok minden változott a nyugállományba vonulása óta; ám az utódok – az őt követő dr. Vándor László igazgató, és most Kaján Imre is – mindig tudtak arra építkezni, amit Németh József megalapozott.

Az ünnepelt úgy fogalmazott: kicsit zavarba ejtő és megható, hogy bár már huszonöt éve nem tagja hivatalosan a múzeumi csapatnak, mégis emlékeznek rá és felköszöntik a születésnapján. Igazgatói éveit felelevenítve elmondta: szerencsésnek érzi magát, hogy a hetvenes-nyolcvanas években sikerült egy jó szakmai közösséget létrehoznia. Annál is inkább, mert a kezdetekkor még lépcsők helyett pallók voltak a múzeumi épületben, és nem volt sem kiállítás, sem teremőr. Azonban tehetséges szakemberek kerültek a városba, akikkel öröm volt együtt dolgozni. A múzeumban eltöltött évekre jó szívvel gondol vissza.

A pezsgős koccintást követő baráti beszélgetésen a régi kollégák is felidéztek néhány kedves emléket, vagy tréfás történetet a korábbi időkből.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK