2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Idegenbeli győzelemmel folytatta a bajnokságot a ZTE NKK

2024. március 04. hétfő, 12:50
ZalaMedia
Címkék: Kosárlabda, ZTE NKK
Kéthetes szünet után folytatódtak a női Amatőr kosárlabda NB I Fehér csoportjának a küzdelmei. A ZTE NKK az UNI Győr SZESE otthonába látogatott vasárnap. A lányok végig kézben tartották a mérkőzést és fontos győzelmet szereztek.

UNI GYŐR SZESE - ZTE NKK 50 -72 (14-27, 6-13, 14-14, 16-18)
Győr, JV: Propszt, Fülöp

UNI Győr: Sághi 9/3, Baffy 4, Horváth B. 2, Pozsgai 3, Szüts 5, csere: Mihály 5/3, Bognár 4, Oláh 9/3, Szabó 9/3, Mihály P. edző: Dr. Barthalos István

ZTE NKK: Kovács 13/9, Óházy 9/3, Ács 13/3, Szórád 4, Jurkó 13, csere: Horváth Fru. 15, Kiss 3/3, Szakonyi-Nagy, Kocsárdi 2, Sonkoly, Csalló. edző: Rózsás Gábor

Remekül kezdte a mérkőzést a zalai csapat. A kemény, határozott védekezés mellett gyors és pontos támadásokat vezetve a negyed felénél már tíz pont fölé kúszott a különbség (4-15). A negyed második felében feljavult a Győr játéka és elkezdték gyűjtögetni a pontokat (14-27). A második játékrész elejét megnyomták a vendégek és húsz pont fölé tornázták a különbséget, amit a félidőben is megtartottak (20-40). 

A nagyszünet után kicsit visszaesett a játék intenzitása, sokkal több hiba csúszott a támadásokba mindkét oldalon. A hazaik becsülettel küzdöttek, de nem tudtak faragni a hátrányunkon (34-54). A záró negyedben sem változott a játék képe, a ZTE NKK jól gazdálkodott a kiharcolt előnnyel és végül magabiztosan nyerte meg a mérkőzést (50-72). 

Rózsás Gábor: -A tartalékos felállásban szereplő hazai csapat az elejétől a végig remekül küzdött, egy pillanatra sem adták fel, ehhez gratulálni szeretnék nekik! Gratulálok a csapatomnak is, mert - főleg az első félidőben - nagyon fegyelmezetten betartották a megbeszélteket. Agresszíven védekeztünk, gyorsan és látványosan támadtunk. Fordulás után jelentősen visszaesett a mérkőzés ritmusa, de azért mindkét csapatnak akadtak fellángolásai. Végül 58 lepattanóval és 25 gólpasszal zártunk csapatként, mindkét adat tetszetős! Minden idegenbeli győzelem nehéz ebben a bajnokságban, természetesen örülünk, hogy egy újabbat sikerült begyűjtenünk!

Fotó: hunbasket.hu

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK