2019.02.21., csütörtök - Gerzson Zalaegerszeg időjárása

Laza Média

"A denevérek színes világa"

2018. június 18. hétfő, 14:20
Címkék:

2018. június 24. vasárnap, 14:00 - augusztus 21.

"A denevérek színes világa" időszaki tárlat hosszú évek óta a Balatoni Múzeum az első olyan természettudományos témájú időszaki kiállítása, amely saját ötleten alapszik.

A kiállítás célja, hogy a kevéssé ismert számos -téveszmén alapuló- negatív tulajdonsággal felruházott egyetlen repülő emlőst közelebb hozza az emberhez.

Az interaktív elemekben gazdag tárlat színes tablókon, a digitális technikák felhasználásával, életképek segítségével kalauzolja a látogatót a denevérek színes világába. A legújabb kutatási eredményeket felhasználó természettudományos kiállításrész mellett helyet kell, hogy kapjon annak a gazdag hiedelemvilágnak is a bemutatása, amely a Föld szinte minden szegletén megjelent és jelen van a mai napig is. Így a kiállításban még Drakula is ott van a koporsójában. 

Többek között olyan kérdésekre kapunk választ: Hol él denevér a Földön? Mivel táplákozik? Hogyan tájékozódik? Hol van télen? Miért nevezhetjük az ember egyik legjobb társának?

A kiállítás kurátora Németh Péter múzeumpedagógus, természetvédelmi mérnök, társkurátor Gyanó Szilvia néprajzkutató-muzeológus

A kiállítás fő támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Kiemelt támogató: Keszthely Város Önkormányzata. Támogató: Városüzemeltető Kft. Keszthely; GOLDAVIS Baromfikeltető Kft. Sármellék

Köszönjük mindazon magánemberek segítségét, akik wcpapír gurigákkal, tojástartókkal hozzájárultak a kiállítás építéséhez!

A kiállításhoz kapcsolódó programok és akciók:

Denevérészek éjszakája 

HOZZ EGY DENEVÉRT a ruhádon, a cipődön, a nyakláncodon vagy bármilyen kiegészítődön, és MUTASD BE A PÉNZTÁRNÁL!

A diákbelépő árát elengedjük, a felnőttek pedig 25%-os kedvezménnyel tekinthetik meg kiállításainkat.

/Kedvezmények nem összevonhatók. A kedvezményt az veheti igénybe, aki denevérmintás ruhát, kiegészítőt hordja./

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK