2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Egerszeg Fesztivál 2017

2017. június 08. csütörtök, 08:25
Címkék:

 Kulturális rendezvény, Zalaegerszeg
2017. június 9 - 11.

8900 Zalaegerszeg, Belváros
Egerszeg Fesztivál 2017

A tíznapos fesztivál igazi közösségi térré változtatja a belvárost. A tömegrendezvénnyé válás ellenére nem akar minden elemében megfelelni mindenáron a tömegigényeknek.

Az autentikus néptánctól, a legmodernebb zenei ízlés kiszolgálásán át, a komolyzene, képzőművészet, a tájépítészet, a gasztronómia, a filmművészet is megjelenik többek között Zalaegerszeg legnagyobb művészeti fesztiválján.

A szervezők törekednek arra, hogy Zala megye legyen az események középpontjában, a színpad, a vásár, a népművészeti workshopok göcseji ízekről, illatokról, motívumokról és dallamokról mesélnek. A hagyományos és a modern kor ötvözése jól megfér egymással, hétköznap rengeteg iskolás, óvodás csoport jelenik meg a rendezvényen. Nemcsak nézőként, hanem közreműködőként, alkotóként, civil városlakóként is bevonják őket a rendezvényfolyamba.

Info:

Cím: 8900 Zalaegerszeg , Belváros

A rendezvény erénye, hogy a hazai fellépők mellett határon túli, nemzetközi előadókat is megismertet a közönséggel. Másik fontos jellemzője a fesztiválnak a testvérvárosok intenzív kulturális jelenléte. Négy érzékszervre ható fesztivál: a látvány, az ízek, a zene és tapintás fontos részét képezik a programfolyamnak.  

A fesztivál lényeges eleme, hogy minden, amit a vendég megiszik, megeszik magyar alapanyagokból készüljön, s valamilyen módon kötődjön Zala megyéhez és a göcseji hagyományokhoz

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK