2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

A József Attila Városi Tagkönyvtár 2020 januárjában a következő programokat ajánlja

2020. január 03. péntek, 14:06 - február 01., 00:00

A József Attila Városi Tagkönyvtár

2020 januárjában a következő programokat ajánlja:

 

2020. január 6. 17.00 Öröm kör

17.00 „Kerekítő ovimóka” 0-3 éves korig Varga Margit zenepedagógussal

17.00 Téli örömök 3-6 éves korig - játszóház Göde Zsuzsanna játszóház-vezetővel

 

2020. január 15. 15.00 Megmutatom magam!

A Landorhegyi Általános Iskola és Sportiskola diákjainak fotókiállítása nyílik könyvtárunkban. A részletes információ hamarosan elérhető lesz a www.javk.hu oldalon.

 

2020. január 25. 9.00 Fagykirály napja – Tematikus nap

„Fagykirály” címmel versmondó versenyt rendezünk 6-10 éves gyerekek részére. Január 17-ig lehet jelentkezni az iskolákban.

http://www.javk.hu/dfmvk-aktualis/fagykiraly-versmondo-verseny

 

„Barátom a Fagykirály” címmel rajzpályázatot hirdettünk, az alkotásokat 2020. január 17-ig várjuk. A pályázat részleteit a http://www.javk.hu/dfmvk-aktualis/baratom-a-fagykiraly-rajzpalyazat internetes oldalon olvashatják. A beérkezett művekből kiállítást rendezünk. A kiállítás megnyitása, a pályamunkák értékelése és az eredményhirdetés 11 órakor lesz.

 

A témához kapcsolódóan téli játszóházba hívjuk a kicsiket 10.00 – 12.00 között.

 

DJP PONT a könyvtárban

A Digitális Jólét Program keretében könyvtárunkban segítséget nyújtunk az internetes ügyintézésben, valamint az informatikai eszközök használatában.

 

Számítógépes tanfolyamok

Folyamatosan várjuk a jelentkezőket kezdő és haladó internethasználati, valamint szövegszerkesztő és táblázatkezelő tanfolyamainkra. A részletekről érdeklődjenek telefonon vagy személyesen könyvtárunkban!

 

 

Könyvajánló 2020-as esztendő első hónapjára

 

Dombóvári István: Netperces novellák Terrántúli történetek

 


Dombóvári István kötetnyi abszurd novelláját tartod a kezedben, amelyekből minden olyan kérdésedre választ kaphatsz, amelyekről eddig nem is tudtad, hogy fel akarod tenni.

Szeretnéd tudni, milyen a földönkívüliek humora? (Jobb, ha nem tudod…) És azt, hogy milyen veszélyeket rejthet a mobilos filterek vagy a Tinder használata? (Addig örülj, amíg gőzöd sincs…) Kíváncsi vagy rá, mit gondolnak rólad a háztartási gépeid? (Inkább ne legyél!) És arra, hogy mitől működtek Jézus csodatételei, vagy hogyan keletkeznek a konteók? (Sose hitted volna…) Ha parázós alak vagy, inkább tedd vissza ezt a könyvet a polcra. De ha van vér a pucádban, akkor hajrá!

 

A Netperces novellák nem csupán szórakoztat, meglep és megbotránkoztat, de hasznos információkkal is szolgál. Például arról, hogy nem szabad benyitni tiltott ajtókon, hogy az ördögöt is át lehet verni, és hogy a boldogság rombolja szét a civilizációt (ha nem tudtad volna), a világbéke pedig rettenetes. Ha már a kezedben tartod ezt a különleges könyvet, fordítsd el, csapd fel az öledben, és indulhat a hálózatfüggetlen, nosztalgikus, mégis hipermodern szórakozás! Ez a laptop sosem fog lemerülni, mert Dombóvári István elképesztő és mulatságos történetekkel töltötte fel neked. DOMBÓVÁRI ISTVÁN-t, a magyar stand-up comedy egyik meghatározó alakját, a Tesztbeszéd műsorvezetőjét, a Showder Klub és a Dumaszínház nézőin túl már az irodalomkedvelőknek sem kell bemutatni. Írt már vicces, egyben elgondolkodtató regényt Pisti vagyok, ments ki innen! címmel, a Félkövérben a fogyókúrája tanulságos küzdelmeit mesélte el, Kormos Anett-tel írt könyvében, A nagy roastkönyvben pedig közösen cikiztek celebeket és karikíroztak ki kulturális termékeket.

 

Csabai Márk: Így öltek ők

A tíz leghírhedtebb magyar sorozatgyilkos az elmúlt száz évből

 


Tökéletes és közérthető bemutatás a legmegrázóbb esetekről.” Réti László, író, forgatókönyvíró, „exnyomozó”

 

„Lebilincselő gyűjtemény a legfelkavaróbb eseteinkről.” Kitanics Márk, igazságügyi pszichológus szakértő

 

Tudta, hogy sorozatgyilkosok nem csak az Egyesült Államokban élnek, és nem is torz, hollywoodi agyszülemények? Tisztában van azzal, hogy hazánk számtalan hírhedt halálosztót adott a világnak, akik közül többen is világhírnévre tettek szert? Nem túlzás azt állítani, hogy a sorozatgyilkosok most is köztünk járnak, lesben állnak, és várják a lehetőséget  „mesterművük  elkészítésére”.  Csabai Márk, a közkedvelt krimiíró, hosszas kutatómunka után ebben a lebilincselő albumban gyűjtötte össze Magyarország tíz leghírhedtebb tömeg- és sorozatgyilkosának történetét az 1900-as évektől egészen napjainkig, fényképekkel és korhű tudósításokkal. A könyv megmutatja, hogyan vélekedett a kor embere és az akkori sajtó a bádoghordóba zárt női holttestekről, vagy éppen a tiszazugi     arzénes     asszonyokról,     a     hurkos-,      esetleg      a      martfűi      rémről…  Mindez megtudható ebből a vérfagyasztóan izgalmas albumból!

 

Agatha Christie: Karácsonyi krimik


Christie-t karácsonyra!

 

Így hirdette az angol kiadója évtizedeken keresztül Agatha Christie új könyvét. Bizonyára nem csak üzleti fogásról volt szó: maga a krimi királynője akart boldog ünnepeket kívánni az olvasóinak egy új könyvvel minden évben. Mert Christie számára a karácsony különösen fontos volt, ami abból is tudható, hogy több regényében és elbeszélésében is az ünnep szolgáltatja a hátteret az eseményekhez. Az egyikben Hercule Poirot vidéken tölti a karácsonyt, és az ünnep reggelén holttestet talál a hóban, amely aztán eltűnik. A második történet főhőse szintén Poirot, aki majdnem negyven évvel később megint kénytelen egy vidéki kúriában karácsonyozni, és a herceg ellopott rubinját kell megkeresnie. Majd megint csak Poirot következik, és egy gyűlölködő család emlékezetes leírása. A szeretet ünnepén a családfőt holtan találják, és a jelenlevők közül senki sem sajnálja. Végül azért Miss Marple is kap egy emlékezetes karácsonyi szerepet. Egy vidéki szállodában gyilkosság történik az ünnepek alatt, és csak a szelíd, kék szemű vénkisasszony lát át a gonosztevő mesterkedésén.

 

Az írónő karácsonyi krimijeit most először gyűjtötték össze magyarul egy kötetben.

Folyóirat ajánló

Könyv, Könyvtár, Könyvtáros

 


Szakmánk izgalmas és aktuális kérdéseiről kaphat képet az, aki érdeklődik a könyvtárak iránt.

 

A WordPress alapú honlapon a 6. évfolyamtól (1997) érhetőek el a folyóirat válogatott cikkei, a 21. évfolyamtól (2012) pedig a teljes lapszám. A Könyv, Könyvtár, Könyvtáros elektronikus felületén továbbra is 6 szám késéssel érhetők el nyilvánosan a nyomtatott lapszámok cikkei. Azoknak az előfizetőknek, akik korábban jelezték hozzáférési igényüket a friss lapszámokhoz, a lap nyomdába kerülésével egyidőben, bejelentkezés után teszik elérhetővé a cikkeket.

 

További információ: http://ki2.oszk.hu/3k/

 

 

Zsaru Magazin

 


Tartalom:

  • Elfogták az ATM-robbantókat
  • Változatos és sokrétű hivatás
  • Okoszebra Zuglóban is
  • Nyílt nap Szegeden

További információ: http://www.police.hu/hu

 

 

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetőek és a legfrissebb számok kivételével 7 napra kikölcsönözhetőek.

 

A „Nincs Időm Olvasni Kihívás” 2020-ban is folytatódik, a témákhoz kapcsolódó könyvajánlót keresse könyvtárunkban.


 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK