2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

A Kulturális Örökség Napjai

2021. szeptember 19. vasárnap, 09:49 - szeptember 20., 00:00

Rendezvény dátum: 2021. szeptember 19., 14:00 - 17:00

A Kulturális Örökség Napjai programsorozaton belül a Göcseji Múzeum a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhellyel közösen időutazásra invit2lja a közönséget szeptember 19-én, vasárnap.

Ez alkalommal Zalaváron vár mindenkit Havasi Bálint régész, múzeumigazgató-helyettes és Rajnai Virág Éva természetvédelmi mérnök.

14.00 órakor a Vársziget történetével ismerkedhet meg kicsi és nagy, 15.00 órakor pedig érdekességeket tudhatnak meg a tájhasználati- és a gazdálkodási módok változásairól. A program ezután a balatonhídvégpusztai Laki István-zsilipnél folytatódik, ahol testközelből csodálhatja meg bárki a Kis-Balaton növény- és állatvilágát. 

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 14.00 órakor a kiindulópontnál, Zalavár Várszigetnél, a Zalavári történelmi park parkolójában, közvetlenül a Kis-Balaton ház mellett. Aki csak a későbbi programnál szeretne csatlakozni hozzánk, azt várjuk Balatonhídvégpusztán a Laki István-zsilipnél 15.20 órakor.


Másnap, szeptember 19-én vasárnap Kis-Balaton egykor és ma címmel időutazásra invitálja a közönséget a Göcseji Múzeum és a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Zalaváron 14.00 órakor Havasi Bálint régész, múzeumigazgató-helyettes a Vársziget történetével ismerteti meg a látogatókat, 15.00 órakor érdekességeket tudhatnak meg a tájhasználati- és a gazdálkodási módok változásairól Rajnai Virág Éva természetvédelmi mérnök jóvoltából. A programot egy séta zárja a Kis-Balaton növény- és állatvilágának megismerésével.

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK