2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Programajánló

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

2018. október 04. csütörtök, 13:19 - november 01., 00:00

 

Ősszel is Nyitott Balaton!
2018. október 5. és november 4. között

Ősszel is Balaton, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sok színes programmal kapcsolódott.
 

Állatok Világnapja
2018. október 6., Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum

Családjával látogassa meg a  Bivalyrezervátumot kedvezményes belépővel!Állatsimogató, játszótér gyerekeknek, tanösvény, kilátó, kiállítás nyújt az egész család számára szabadtéri élményeket. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.
 

Vadlán Ultra Terep 2018
2018. október 6., Cserszegtomaj

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Cserszegtomajfutás Sportegyesület második alkalommal rendezi meg a terepfutó versenyt a Keszthelyi-hegységben.
 


Európai Madármegfigyelő Napok

2018. október 6., 10.00-13.00, Töreki-tavak, Siófok - Részletek

2018. október 7., 9.00, Miklósfai-halastavak - Részletek

2018. október 7., 9.00 Zalavár, Kis-Balaton - Részletek

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesületszeretettel várja a madárbarátokat térítésmentes programjaira. A természetvédelmi őrök segítségével végzett madármegfigyelés egyben játék és verseny is az országok között.
 

25 éves a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület!
2018. október 10., Hévíz

Könnyű őszi túrára várjuk az érdeklődőket a Hévízi-tó és a környező védett területek élővilágának megismerésére. A látogatás térítésmentes.
 


Szent György-hegy - Haláp ,,duplavulkános" bazalttúra borkóstolóval
2018. október 14., Tapolca

A szüret idejére időzített geotúráinkon élvezetes formában fedezhetjük fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő szőlőhegyekké szelídült vulkánjaink legszebb gyöngyszemeit. Túránk végén lehetőség lesz a hegy levét is megkóstolni. Térítéses túrák.
 

12 hónap 12 védjegyes termék a Levendula Házban - tökmagkrém
2018. október 20., Tihany

Október hónap védjegyes terméke: tökmagkrém, amelyet a vendégek 11.00 – 12.00 óráig és 14.00 – 15.00 óráig kóstolhatnak a látogatóközpontban. Belépőjeggyel rendelkezők részére a program térítésmentes. A rendezvény keretében kézműves foglakozást is hirdetünk a látogatóközpont nyitva tartási idejében. 
 

Kilátótól kilátóig!
2018. október 20., Balatongyörök

A 19 kilométeres, nagy szintkülönbséget átfogó, térítésmentes túrán a balatongyöröki Szépkilátótól indulva, a Bél Mátyás kilátóról, a vonyarcvashegyi Kitaibel Pál kilátóról, a Padkűi kilátóról, a Márványkőfejtő-hegyről és a Batsányi kilátóról is megcsodálhatják a kihívást kedvelő túrázók az őszi színekben pompázó Keszthelyi-hegységet.
 

Őszi színes-köves geotúra cserszömörcétől forrásokig Balatonfüredről
2018. október 21., Balatonfüred

Szőlőhegyek oldalában, eldugott szurdokvölgyek mélyén, a Balaton roppant víztükrére nyíló kilátópontok magasában vezet könnyű-közepes nehézségű túránk, amelynek során a résztvevők megismerhetik a Száka-hegyi Geológiai-tanösvényt, a Bocsár-hegyet, a Szöllősi-és az Aszófői-sédet és a Noszlopy-forrást. A túra térítéses.

"HELLÓ ŐSZ!" a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) őszi belföldi forgalomélénkítő kampányához nemzeti parkunk is csatlakozott. A kampány célja, hogy bemutassa, Magyarország egy négy évszakos úti cél, így az őszi szezonban is számos rejtett kincset és élményt tartogat a belföldi utazók számára, valamint az ország kulturális, aktív, gasztronómiai programkínálata és élményígérete nagyon sokszínű. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park speciális őszi ajánlattal várja vendégeit a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban 2018. október 1. és november 15. között.
Megújultak a bazaltorgonákhoz vezető lépcsők!

A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület önkéntesei a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított pallókkal és vasakkal, a Gaia tábor keretében megújították a Szent György-hegyre vezető lépcsősort.
 

Nemzeti parkunk bemutatóhelyei várják a természetet kedvelő látogatókat!

További aktualitások, híreink

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Eseménynaptár: itt

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: 
bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK