2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Programajánló

ADVENT A MALOMBAN

2022. december 03. szombat, 16:13 - december 17., 00:00

FESTETICS FŰSZERKERT ÉS HERBÁRIUM PROGRAMOK 2022 GYENESDIÁS, ADVENT A MALOMBAN
 
 Kiemelt ajánlat  Népszerűség
 2022. DECEMBER 3.
ADVENT A MALOMBAN – TEMATIKUS GYÓGYNÖVÉNYNAPOK


A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk meg advent jegyében.Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

A  tematikus gyógynövény napok az adventi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

2022. november 26. szombat 13-16 óra: Adventi koszorúink gyógynövényei
Gyakorlati workshop adventi koszorú készítésével, a bennük lévő növények fitoterápiás és virágkötészeti megközelítésével.
Részvételi díj: 5.000 Ft (határidőn túli fizetés esetén: 7.000,- Ft), mely tartalmazza a koszorú elkészítéséhez szükséges növényeket, alapanyagokat (gyertyákat, szalagokat nem!), illetve az elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2022. november 19.

2022. december 3. szombat 13-16 óra: Gyógynövényes kencefice készítés az Advent jegyében
Gyakorlati workshop, melyen gyógynövényes ajándékokat készítünk szeretteinknek egyszerűen (fürdőbomba, kenőcsök, ajakír, stb.), a felhasznált gyógynövények részletes ismertetésével, mini gyógynövényes tanfolyammal.
Részvételi díj: 10.000 Ft (Határidőn túli fizetés esetén: 12.000,- Ft), mely tartalmazza az írott recepteket, az elkészített kincsek hazavihető darabjait 5.000 Ft értékben, valamint a nap folyamán elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni.

Jelentkezési határidő: 2022. november 26.

2022. december 10. szombat 14-15 óra: A Karácsony gyógynövényei
Előadással egybekötött gyógynövényes teadélután a Herbáriumban a karácsonyi ünnepkör hagyományos gyógynövényeiről, belőlük készített teák kóstolójával.
A részvétel in-Gyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Hozzájárulást szívesen fogadnak!

2022. december 17. szombat, 14-16 óra: Karácsonyi készülődés Zöldmanónkkal
Gyógynövényes foglalkozás gyerekeknek Zöldmanónk segítségével.
(Kedvezményes Manófüvek – gyógynövényes családmesék c. mesekönyveink vásárlási lehetősége!)

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

A Diási vízimalomban látogatható Festetics Herbárium és Fűszerkert állandó szakmai programokkal és különleges gyógynövényes előadásokkal, workshopokkal várja a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt. Ha csupán egy kellemes séta keretében tér be valaki a Herbáriumba, egy frissítő gyógynövénytea, vagy akár a Kakukkfű Porta saját készítésű házi szörpje is garantáltan üdítő élmény lesz.

Az adventi szombatokon tematikus gyógynövény napokon ismerkedhetnek meg a látogatók a különleges gyógynövényekkel Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta segítségével. A programokra előzetes regisztráció szükséges!

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK