2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

2023. január 15. vasárnap, 13:26 - január 31., 00:00
 
 

2023. január

BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HÍRLEVELE

Az új esztendőben is számos bemutatóhellyel, természetismereti programmal és túrával várjuk látogatóinkat. Veszprém és a Bakony-Balaton régió nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet. A nyitórendezvény január 20-21-én lesz, a projekt partnereként számos eseményen közreműködünk, többek között egy tavaszi, zenés csillagászati programon a Pannon Csillagdában. Részletek hamarosan. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is nemzeti park igazgatóságunk és Balatonfüred városa ad otthont a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényének a pünkösdi hétvégén. A Téli túrák nemzeti parkjainkban rendezvénysorozathoz salföldi túrával csatlakozunk. A Varázslatos Magyarországgal és a Theodora-val közös "Sokszínű Balaton-felvidék" fotópályázat alkotásai még megtekinthetők Balatonfüreden a hónap végéig. Bemutatóhelyeink nyitvatartásáért kattintson IDE!

PROGRAMOK

Téli túrák - kalandozás Salföld kincsei között - nem csak a kövek nyomában! 2023-01-21

Salföld és környékének egyedülálló atmoszféráját fogadhatjuk be január 21-én (szombat) megrendezett téli túránkon, ahol a helyi népi és egyházi építészet remekbe faragott gyöngyszemei, világviszonylatban is egyedülálló földtani ritkaságok, és télen is üdén zöldellő, a közelmúltban országos védettséget kapott értékes növénytársulások kerülnek terítékre.

Bővebben

Csatár-hegyi geotúra: Téli tekergés a Tekeres-völgyi Ördögrágta-sziklánál 2023-01-28

 Január 28 án (szombat) induló geotúránk során a Veszprémhez közeli Csatár-hegy és a Tekeres-völgy rejtett kincseit fedezzük fel. Kevés olyan helyszín van, ahol ilyen intenzíven mutatja meg a táj, hogy mekkora jelentősége van a karsztvíz jelenlétének és védelmének egy első látásra extrém száraznak tűnő területen! Életre szóló élmény!

Bővebben

A Bakony–Balaton UNESCO Geopark programjaiért kattintson IDE!

HÍREK

Famatuzsálemek a Nyugat-Zala Tájegységben

 
Bővebben

Elektromos kerékpárok segítik a természetvédelmi őrszolgálat munkáját Zalában

 
Bővebben

A MOME erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve; a programról csütörtökön írták alá a stratégiai megállapodást Budapesten.

Bővebben

Megjelent 2023. évi minileporellónk

A bemutatóhelyek rövid leírását tartalmazó, zsebméretű kiadvány ingyenesen elérhető és pecsétgyűjtős kedvezménykuponként is funkcionál.

Bővebben

Ágakon innen, lombokon túl

A téli táj letisztult szépsége

Bővebben

Klímaváltozás és annak hatásai
Január 20-án Szathmáry Eörs professzor, Széchenyi-díjas evolúcióbiológus az egyik vendég a csopaki Petrányi Pince Vacsoravendég estjén

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: 
bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK