2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Balaton Kongresszusi Központ és Színház

2019. október 03. csütörtök, 15:59 - x 00., 00:00

Felnőtt bérletes színházi előadások

FELNŐTT BÉRLET
 

Claude Magnier
OSCAR
-vígjáték-
Hevesi Sándor Színház
2019. november 12-13.

Arisztokratikus környezetben, Barnier szappan gyáros villájában játszódik a humoros történet, félreértések kel, szerelmi háromszögekkel, eltitkolt gyermekekkel, táskák elcserélésével fűszerezve.
A főhős, Barnier szappangyáros múltjából és jelenéből régen látott, vagy éppenséggel nem várt szereplők bukkannak fel, hogy aztán az összekuszálódott szálak a darab végére kiegyenesedjenek.
A felhőtlen kikapcsolódást ígérő komédiázásból végül persze több kérdésre is választ kapunk: ki cserélte össze az ékszereket a női fehérneműkkel, tényleg elmegyógyintézetbe kell-e zárni a masszőrt, ki sikkasztotta el a szappangyár teljes bevételét, és a legfontosabb hová tűnt Oscar?

Szereplők:
Besenczi Árpád, Debrei Zsuzsanna, Helvaci Ersan David, Mester Edit, Kovács Olga, Kiss Ernő, Magyar Cecília, Andics Tibor, Farkas Gergő
Rendező: Besenczi Árpád
Játékidő: 100 perc /2 felvonás/

 

Heltai Jenő:
A TÜNDÉRLAKI LÁNYOK
-színmű két részben-
Zenthe Ferenc Színház
2019. december 10-11.

A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem – vagy csak annak délibábja? – , akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, az igazi szeretet próbája is ez a pillanat…Heltai Jenő örökérvényű, a színre lépő művészek számára kitűnő szereplehetőségeket tartogató s mindazonáltal egyik legsikeresebb színművében a szerelem és a család iránti odaadás összeütközése jelenti a legnagyobb konfliktust. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

Szereplők:
Bozó Andrea (Jászai Mari-díjas) / Kökényessy Ági, Marjai Virág,
Németh Anna, Bánfi Kata, Házi Anita, Jakab Csaba, Farkas Zoltán, Máté Krisztián
Falati Hedvig, Angyal Linda, Albert Péter
Rendezőasszisztens:K. Müller Zsófia
Díszlet- és jelmeztervező: Laczó Henriette
Rendező:Halasi Imre (Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész)
Játékidő: 125 perc /2 felvonás/
 

Paul Féval:
A PÚPOS
-kalandos-romantikus musical-
Magyarock Dalszínház
2020

Paul Féval számos filmfeldolgozást megélt műve alapján készült nagysikerű új magyar musical. A nagyszabású, sztárszereposztásban színpadra állított kalandos, romantikus műben Lagardére lovag története hosszú idő után végre a musicalszínpadot is meghódítja. A romantikus, kalandos történetben élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül a jó elnyerje jutalmát és a gonosz meglakoljon.

Szereplők:
Mészáros Árpád Zsolt/Tihanyi Dániel, Csengeri Attila, Laklóth Aladár/Bene Zoltán, Zöld Csaba/Krncan Milán,
Molnár Ágnes, Kuczmann Ágnes, Másik Lehel, Petőcz András/Kósa Zsolt, Enyingi Zsófia
Játékidő: 120 perc /2 felvonás/

 

Neil LaBute
VALAMI CSAJ(OK)
-vígjáték-
Rózsavölgyi Szalon
2020

Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban. Magyarországon a Rózsavölgyi Szalonban látható először. Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza. Egy középkorú férfi nősülni készül, s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban (az első az első  szerelem, a második az érzéki, a harmadik a különleges, a negyedik az igazi), de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála, egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén… Szórakoztató előadás, ha az összes nőt ugyanaz a színésznő játssza – bravúrszerep!

Szereplők: Pokorny Lia, Őze Áron
Rendező: Németh Kristóf
Játékidő: 90 perc /2 felvonás/

 
Márai Sándor:
A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK
-színjáték két részben-
József Attila Színház
2020

Az 1942-ben megjelent, nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás ösvényeibe. Két régi barát évtizedek után újra találkozik, s végig beszélgetik az éjszakát. A múltra visszatekintve egyikükből vádlott, másikukból vádló lesz. Ám a tragédiát valójában nem alkalmi gyengeség okozta: egy világrend széthullása a hagyományos erkölcsi értékek megrendülését is jelenti.

Szereplők:
Nemcsák Károly (Jászai-díjas, Érdemes Művész), Lux Ádám (Jászai-díjas), Molnár Zsuzsanna (Jászai-díjas), Botár Endre (Jászai-díjas), Holczinger Szandra
Rendező: Csiszár Imre (Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész)
Játékidő: 130 perc /2 felvonás/


Bérleteink:

Festetics bérlet /kedd 19.00/
Simándy bérlet /szerda 19.00/

Bérletek ára:
I. helyár: 14.000 Ft/ 5 előadás
II. helyár: 13.000 Ft/ 5 előadás
Diákoknak 10% kedvezményt biztosítunk!

Az előadásokra korlátozott számban jegyek kaphatók.
Jegyár: 3200 és 3500 Ft

 

Ifjúsági bérletes színházi előadások

IFJÚSÁGI BÉRLET
 

Jókai Mór-Másik-Medveczky-Vizeli:
A KŐSZÍVŰ EMBER FIAI
-történelmi musical-
Magyarock Dalszínház
2019. október 17. (csütörtök) 14.00 (Toldi bérlet)
2019. október 17. (csütörtök) 18.00 (Zrínyi bérlet)

A történelmi musical a 19. századba, a szabadságharc idejére röpít minket. A mű főszereplői a Baradlay család tagjai. A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért. A műben – ahogyan a valós életben is – a hazaszeretet, a testvéri és szülői önfeláldozás és a becsület mellett az árulás, az erkölcstelenség, a bosszú irányítja az embereket és a történelmet egyaránt.

Szereplők:
Nagy Anikó, Mahó Andrea/Tar Gabriella, Csengeri Attila/Egyházi Géza, Derzsi György/Fecske Dávid,
Tóth Renáta, Sipos Imre/Petőcz András, Balogh Gábor, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc, Másik Lehel, Kuczmann Ágnes
Játékidő: 140 perc /2 felvonás/

 

Karinthy Frigyes:
TANÁR ÚR KÉREM
-színdarab-
Veszprémi Petőfi Színház
2019

“…Hát idehallgass, édes Büchnerkém, milyen marhaságot álmodtam… azt álmodtam, hogy én nem vagyok már tizenhat éves, hanem sok év telik-múlik és tudod, és sok zavaros és zagyva dolog jön, egészen másképpen, mint ahogy én most elképzelem. Tudod, álmomban leérettségiztem… és kiléptem az élet iskolájába, amiről Lenkei tanár úr szokott beszélni… szóval úgy volt, hogy már huszonhét éves vagyok, és ülök egy kávéházban, és nem jól éreztem magam… úgy volt, hogy tényleg egy író lettem, ami lenni akartam, és már sok könyvem megjelent és képzeld, mégse éreztem jól magam, nem furcsa? Szóval kiderült, hogy érettségi után nem olyan jó lesz, mint hittem. Az esős ablaküveghez szorítottam a fejem, és erősen elhatároztam, hogy most felébredek… és figyelmeztetlek benneteket, hogy mennyi szín és furcsaság és élet mindez és mennyi emlék és mennyi remény…”

Szereplők: Máté P.Gábor, Soltis Eleonóra, Oberfrank Pál, Keller Márton, Imre Marcell
Bakos Zsolt, Mészöly Zsombor, Nagy Gábor, Piedl András, Oszvald Balázs,Kiszely-Nagy Botond
Díszlet- és jelmeztervező, rendező: Oberfrank Pál Jászai-díjas, Érdemes művész
Játékidő: 75 perc

 

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter:
A PADLÁS
- musical-
Pannon Várszínház
2020. február 27. (csütörtök) 14.00 (Toldi bérlet)
2020. február 27. (csütörtök) 18.00 (Zrínyi bérlet)

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

Szereplők:
Zayzon Csaba, Baranyi Emma, Oravecz Edit, P. Petőcz András, Koscsisák András
Kovács Ágnes Magdolna, Egyed Brigitta, Magyar János, Kiss T. István, Kiss Dávid
Molnár Ervin, Szelle Dávid
Díszlettervező: Kovács Yvette Alida
Jelmeztervező: Justin Júlia
Korrepetitor: Regovics Zsuzsa
Koreográfus: Krámer György
A rendező munkatársa: Kiss Dávid
Játékidő: 105 perc /2 felvonás/

 

Bérleteink:
Toldi bérlet /csütörtök 14.00/
Zrínyi bérlet /csütörtök 18.00/
Bérletek ára: 8000 Ft/ 3 előadás

Az előadásokra korlátozott számban jegyek kaphatók.
Jegyár: 2800 és 3000 Ft

 

Gyermek bérletes színházi előadások

GYERMEK BÉRLET
 

Thuróczy Katalin-Arany Tamás
KESZEKUSZA VARÁZSPÁLCÁJA
-öko mesemusical-
Múzsák Társulat
2019. november 19. (kedd) 10.00 (Bambi bérlet)
2019. november 20. (szerda) 10.00 (Pom-Pom bérlet) és 14.00 (Dr. Bubó bérlet)

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal, Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és Hangyá­val együtt Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus az elvesztett varázspálcája nélkül.

Koreográfus: Bóbis László
Zenei vezető: Endrődi Ágnes
Hangszerelés: Derzsi György
Jelmez: Hajdu Bence és Kolonics Kitti
Látvány: Dér Kata
Kivitelezés: Faltisz Alexandra, Tövispataki Júlia
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium hallgatói
Díszlet: Tuza Zoltán
Rendező: Tövispataki Beáta
Játékidő: 80 perc

 

Pécsváradi-Vizeli:
RÓZÁCSKA ÉS RÓZSÁCSKA
-zenés mesejáték-
Magyarock Dalszínház
2020. január 14. (kedd) 10.00 (Bambi bérlet)
2020 január 15. (szerda) 10.00 (Pom-Pom bérlet) és 14.00 (Dr. Bubó bérlet)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis ház a kerekerdő szélén. Itt élt Rózsácska és Rózácska, a két gyönyörű és szorgalmas kislány édesanyjukkal a törpék barlangja mellett. Édesapjuk elűzte a gonosz törpéket a barlangból, és családját két mágikus rózsabokorral védi a gonosz varázslatoktól. A törpék azonban nem hagyták el az erdőt,és visszasírják a törpeboldogságot, melynek két alappilére: kincs és barlang. Mikor a lányok megnőnek, a törpék mindenáron szeretnék visszaszerezni a boldogságukat…

Játékidő: 60 perc

 

Astrid Lindgren
A VILÁG LEGERŐSEBB GYEREKE
-zenés mesejáték-
Fogi Gyermekszínház
2020. február 11. (kedd) 10.00 (Bambi bérlet)
2020 február 12. (szerda) 10.00 (Pom-Pom bérlet) és 14.00 (Dr. Bubó bérlet

Pippi apjával, a hajóskapitánnyal járta a világ tengereit, aki azonban egy viharban eltűnt. A kilencéves kislány ekkor egy icipici város szélén lévő roskatag öreg házba költözött, a Villekulla-villába. A hajóról két holmit hozott csak magával: egy kis majmot, Nilsson urat és egy kis koffert tele aranypénzzel, majd vesz magának egy lovat, amit a verandán tart és ha kedve szottyan, maga cipel. Ő lehet a világ legerősebb gyereke.

Dramaturg: Bencze Balázs
Díszlet: Halász G. Péter
Jelmez: Reidinger Mária
Zenei felvétel: Rossa László
Rendező: Szabó Zsuzsa
Játékidő: 60 perc

 

Páskándi Géza:
FURFANGOS PÉTER
-zenés mesejáték egy részben-
Zenthe Ferenc Színház
2020. március 24. (kedd) 10.00 (Bambi bérlet)
2020. március 25. (szerda) 10.00 (Pom-Pom bérlet) és 14.00 (Dr. Bubó bérlet)

Páskándi Géza népmesei motívumokból merítő mesejátékának hőse: Csavaró-Csutorás Péter vándor ezermester, aki “harcba száll” a királylány kegyeiért. Nem mindennapi furfanggal legyőzi a vele versengő előkelő hercegeket. A zenés mesejáték végén a nép egyszerű gyermeke elnyeri méltó jutalmát, Gyémántszép Királykisasszony kezét, no meg Garasos Király fele királyságát s vele a királyság fele kincstárát, mert hát a király fölöttébb takarékos uralkodó. Ezt a tulajdonságát, atyai boldogsága sem feledteti el vele.

Szereposztás:
Albert Péter, Farkas Zoltán, Máté Krisztián, Erdélyi Gábor, Demus Péter, Falati Hedvig, Házi Anita, Erki Gabriella
Zeneszerző- díszlettervező: Ráduly Csaba
Jelmeztervező: Alapi Katalin
Dramaturg: Sándor Zoltán
Rendezőasszisztens: Pünkösdi Mónika
Játékidő: 55 perc

Bérleteink:

Bambi bérlet /kedd 10.00/
Pom-Pom bérlet /szerda 10.00/
Dr Bubó bérlet /szerda 14.00/
Bérletek ára: 4000 Ft/ 4 előadás

Az előadásokra korlátozott számban jegyek kaphatók.
Jegyár: 1200 Ft

 

Kapcsolat

Jegypénztár (Balaton Kongresszusi Központ és Színház):
8360 Keszthely, Fő tér 3.
Tel.: 83/515-232
Fax.: 83/515-231
e-mail: jegy@balatonszinhaz.hu

Goldmark Károly Művelődési Központ
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 28.
Tel.: 83/515-250
Fax.: 83/515-251
e-mail: goldmark@t-online.hu

Balaton Kongresszusi Központ és Színház
8360 Keszthely, Fő tér 3.
Tel.: 83/515-230
Fax.: 83/515-231
e-mail: info@balatonszinhaz.hu

NYITVA TARTÁS:
Jegyiroda:
hétfő-csütörtök: 12.00-17.00
péntek: 10.00-12.00 és 12.30-14.00
valamint az előadások előtt 1 órával

Közönségszolgálat:
hétfő-csütörtök: 13.00-16.00 és 13.00-14.00
péntek: 10.00-12.00

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK