2020.03.31., kedd - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Programajánló

Balaton Színház

2017. május 08. hétfő, 08:28 - május 13., 00:00

A TESTŐR
2017-05-09     Színház
Május 9-10. (kedd-szerda) 19.00
Balaton Színház, színházterem


ZALA ZENEKAR
2017-05-11      Koncertek
Május 11. (csütörtök) 18.00
Balaton Színház
„Szép Zalában születtem… 1.”
lemezbemutató koncert


HALÁSZ JUDIT
2017-05-13     Családi programok, Koncertek
Május 13. (szombat) 11.00
Balaton Színház, színházterem
“Csiribiri” gyermekkoncert
 
A TESTŐR

Színház

Május 9-10. (kedd-szerda) 19.00
Balaton Színház, színházterem

MŰSORVÁLTOZÁS!
(A korábban meghirdetett W. Shakespeare: Sok hűhó semmiért előadás helyett!)

Felnőtt bérletes előadások
Festetics bérlet (kedd 19.00)
Simándy bérlet (szerda 19.00)

Molnár Ferenc:
A testőr
-komédia-
Veszprémi Petőfi Sándor Színház
“A színészpár házassága fél év után ellaposodik, magánéletük prózaiságának köze sincs a színpadi csillogáshoz. És mivel a férfi jó színész, elhatározza, hogy más alakban: testőrként környékezi meg az asszonyt, hogy kiderüljön: felesége hű-e hozzá, és ha nem, ha a nő elcsábítható, legalább ne más csábítsa el. Ez lesz a színész legjobb alakítása: elkeseredett, szerelmes játékába minden tehetségét belesűríti, ettől lesz vonzó, csábító, hódító, férfiasan elegáns. De mivel mindketten jó színészek, a férfi nem lehet bizonyos benne, hogy felesége felismerte-e, őbelé szeret-e újra, vagy a testőr hatott rá elementárisan. Ráadásul, aminek testőrként örülnie kell, amiatt férjként össze kellene törnie. Látszat és valóság, játék és igazi érzelem menthetetlenül összekeveredik, s férfi vagy színész legyen a talpán, aki ebből a helyzetből győztesen keveredik ki…”
A színész: Gál Tamás
A színésznő: Kéri Kitty
A kritikus: Tóth Loon
A mama: Csarnóy Zsuzsanna Jászai-díjas
A hitelező: Nyirkó István
A páholyosnő: Soltis Eleonóra
A szobalány: Kusnyér Anna
Közreműködők
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmeztervező: Kárpáti Enikő
Ügyelő: Szentmiklósi Ildikó Magyar Teátrum-díjas
Súgó: Klózer Kitti
Rendezőasszisztens: Péti Krisztina
Az előadásokra minden jegy elkelt!

 
ZALA ZENEKAR


Koncertek

Május 11. (csütörtök) 18.00
Balaton Színház

„Szép Zalában születtem… 1.”
lemezbemutató koncert
Tagok: 
Laposa Júlianna – hegedű, ének
Ifj. Horváth Károly – brácsa, ének
Hintalan Gergely – bőgő, klarinét
Közreműködők: Jobbágy Bence – cimbalom, Vizeli Balázs – hegedű, Szabó Zoltán – duda, hosszúfurulya, Csicseri énekegyüttes, Kanizsa Csillagai
“A koncerten bemutatott zenei anyag az egykori Zala vármegye területi határain belül feltárt népzenei gyűjtőmunka eredményének gyümölcse. Az ország délnyugati csücskének zenei sokszínűségéből nemcsak a különböző apró tájegységek /Hetés, Muravidék, Göcsej…/ páratlan szép dallamait hallhatják, de az időközben feledésbe merült, a XIX. század fordulóján még használatban lévő ősi hangszerek /hosszúfurulya, duda/ hangjára is rácsodálkozhatnak. A Zala zenekar különös figyelmet szentel a muravidéki magyar, szlovén, valamint horvát dallamok bemutatására, melyek az egymás mellett élés zenei gondolatainak kölcsönhatásait is jól érzékeltetik. Ebbe az etnikai sokszínűségbe szépen illeszkedik a magyar közösségek mellett élő zalai beás cigányok dallamvilága, melyek napjainkig megőrizték kulturális identitásukat. Ahhoz, hogy ez a gazdag és sokszínű zalai dallamvilág még nagyobb népszerűségnek örvendjen, zenekarunk vendégmuzsikusok közreműködésével teszi a hallgatók számára emlékezetessé ezt a zenei élményt. Így hallhatjuk az amúgy zalai származású prímást, Vizeli Balázst, a több hangszert is megszólaltató Szabó Zoltánt, a népszerű Kanizsa Csillagai zenekar két tagját, Jobbágy Bencét cimbalomjátékával, és egy gyermekekből álló jókedvű közösséget, a Csicseri énekegyüttest Gyenesdiásról.”
Jegyár: 1.000 Ft
Web: https://www.facebook.com/Zala-zenekar-384123245046831/
 
HALÁSZ JUDIT


Családi programok, Koncertek

Május 13. (szombat) 11.00
Balaton Színház, színházterem

“Csiribiri” gyermekkoncert
“Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek.

Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. 18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel. A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.


Legutoljára 2014 őszén jelent meg lemeze „Kezdődhet a mulatság” címmel. Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.

A gyerekek – Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották.

A Vígszínház tagja, – a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész –díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.”
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap – Cseh Tamás program
Jegyár: 2.500 Ft
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK