2024.06.25., kedd - VilmosZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Eredet - Táncszínházi produkció

2024. május 20. hétfő, 10:12 - május 27., 00:00
Címkék:

Május 27., hétfő 19 óra
Eredet - Táncszínházi produkció
Hevesi Sándor Színház

EREDET / ORIGINS
Táncjáték legendákról, megpróbáltatásokról és hazatalálásról
Az erdő titkokat rejt, és nem adja egykönnyen őket. Hunornak megmutatkozik a Csodaszarvas, ám a tünékeny jelenségről még az sem biztos, hogy tényleg látta. Felkerekedik hát, hogy megtalálja, és ahogy egyre mélyebbre jut az erdőben, nyomokra bukkan, a hagyomány elveszett szilánkjaira, magát a lényt azonban nem leli. A keresést éppen feladná, amikor rátalál a Táltos, aki valami megmagyarázhatatlan hasonlóságot mutat a Csodaszarvassal, de nem akar Hunornak segíteni. Végül megszánja, és együtt egy másik érzékelési síkra kerülnek, ahol miután kiszabadulnak a Vadleány csapdájából, és elszívja minden erejüket a Lidérc, a legnagyobb próbatétel elé kerülnek: maga az Ördög fondorlatából egymással kell megküzdeniük. A Csodaszarvashoz viszont nem ez az út vezet.
De akkor melyik? Sikerül-e rálelniük, és ezzel megkapni a Csodaszarvastól a legértékesebb ajándékot, az emlékezetet? Mert hiszen az emlékeink adják az identitásunkat, azok tartják meg a jelenünket. Ha a folyamatos felejtés állapotában lennénk, minden, ahogy megtörtént, a semmibe hullna. Ahhoz, hogy meghatározhassuk, kik vagyunk, kell, hogy legyen múltunk, kell az emlékezet.
Erről szól az előadásunk pazar látványvilággal és vérpezsdítő ritmusokkal: emlékeztető az Eredetünkre, arra, honnan jövünk, hogy tudjuk, hová tartunk.
EREDET – Benned van. Fedezd fel!
Koreográfus, producer: Kósa Ruben, Kósa-Kemes Laura
Zeneszerző: Sebestyén Áron
Díszlet: Mészáros Tibor
A Csodaszarvas legendáját minden magyar ismeri, ez a mi eredetmondánk, ám valahányszor művész nyúl hozzá, mindig gazdagodik. Az Eredet című Kósart.-előadással mi is elhelyezünk egy csillagot az agancs ágbogán.
A dance show by KÓSART.
Jegyek kaphatók az InterTicket országos hálózatában, személyesen a Keresztury Dezső VMK-ban a Zalai Táncegyüttes székhelyén

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK