2018.04.27., péntek - ZitaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

FELNŐTT SZÍNHÁZI BÉRLETEK 2016/2017

2016. október 02. vasárnap, 08:53 - x 00., 00:00

FELNŐTT SZÍNHÁZI BÉRLETEK 2016/2017
Festetics bérlet /kedd 19.00/
Simándy bérlet /szerda 19.00/


Francis Veber
BALFÁCÁNT VACSORÁRA
vígjáték
zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház
„Milyen egy sikeres vacsorarecept? Végy egy jól menő párizsi könyvkiadót, deréknál vágd ketté lumbágóval, spékeld meg egy unatkozó feleséggel és egy misztikummal átitatott, excentrikus szeretővel. Hagyd főni levében néhány órát, adj hozzá egy kiváló reumatológus professzort, majd a fedőt levéve pirítsd zsírjára! Ezután tégy hozzá egy hűséges, segítőkész barátot, majd miután a javát leszűrted, hintsd meg egy megszállott gyufamakett-építővel, végül add meg savát-borsát egy futball-drukker adóellenőrrel. Mindezek után lassú tűzön főzd meg, hogy aztán felszolgálhasd a kétórás kulináris ütközet végén a BALFÁCÁNT VACSORÁRA!”
Főbb szerepekben: Besenczi Árpád, Lőrincz Nikol, Kiss Ernő, Baj László, Kovács Olga, Szakály Aurél
Rendező: Besenczi Árpád
Web: http://www.hevesisandorszinhaz.hu/


Mary Orr
MINDENT ÉVÁRÓL
színmű
budapesti Orlai Produkció
„A lelkes színházrajongó, Eva Harrington kitartóan minden este ott várja kedvenc színésznőjét, Margót a művészbejárónál. Egy nap szerencséje lesz, bejuthat a vágyott szentélybe, a nagy színpadi sztár öltözőjébe, és megismerheti a színház bennfenteseinek világát, az ünnepelt sztárt, a népszerű házi szerzőt, a rettegett kritikust, és Thália szentélyének többi szereplőjét. Röpködnek a szellemességek, fergeteges komédia kerekedik, ám ez a játék nem csak játék. Sokkal több annál. A színdarab filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.”
Főbb szerepekben: Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Egri Márta, Mészáros Máté, Szikszai Rémusz, Márton András, Bercsényi Péter, Rujder Vivien
Rendező: Pelsőczy Réka
Web: http://orlaiprodukcio.hu/plays.php?id=4059


Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor
SOSE HALUNK MEG
musical
veszprémi Pannon Várszínház
„Koltai Róbert felejthetetlen filmje ezúttal Dés László nagyszerű zenéjével musicalként elevenedik meg. A vállfás Gyuszi bácsi nemcsak serdülő unokaöccsét, hanem bennünket is végig kísér a 60-as évek elejének Magyarországán, miközben különleges helyszínekkel, jellemekkel, élethelyzetekkel ismerkedhetünk meg. Ez a derűs történet egyben egy kis ember szenvedéstörténete, egy igazi pesti vagányé, akinek alakjában jól ismert hősök köszönnek vissza: A tizedes meg a többiek főhőse, A régi idők focija Minarik-ja, természetesen mindenek előtt Koltai Róbert filmbéli figurája. A Pannon Várszínház előadásának egyik érdekessége, hogy a filmes dramaturgia nem technikai eszközökkel, hanem az élő színház lehetőségeivel és erejével valósul meg.”
Főbb szerepekben: Koscsisák András, Szelle Dávid, Oravecz Edit, Kiss T. István, Kiss Dávid, Molnár Ervin
Rendező: Vándorfi László
Web: http://www.pannonvarszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=555:sose-halunk-meg&catid=91:saja-teloadas&Itemid=66


Hindi Brooks
ROMANCE.COM
vígjáték
budapesti Rózsavölgyi Szalon
„Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki. Az amúgy is vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik igazi, vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként chatelő Ben randit ad egymásnak. Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda és mindenki megtalálja a hozzá illő párt.”
Főbb szerepekben: Molnár Piroska, Jordán Tamás, Domonkos Zsolt, Sipos Vera/Erdélyi Tímea, Formán Bálint
Rendező: Dicső Dániel
Web: http://szalon.rozsavolgyi.hu/hu/eloadasok.html?eloadas_id=7828


William Shakespeare
SOK HŰHÓ SEMMIÉRT
vígjáték
veszprémi Petőfi Színház
„A buja és forró Messinában a Leonátó ház hölgyei már nagyon várják a háborúból győztesként visszatérő katonákat, hisz amint a hősök megérkeznek, kezdődhet a kacérkodás és a csábítás örök játéka. A nemek harcát csak ideig-óráig döntik el a csókcsaták és az ádáz szópárbajok, az igazi nehézfegyver itt bizony a pletyka. Akit a világ a szájára vesz, annak nincs menekvés, leterítik – csak reménykedni tudunk, hogy az illetőnek szerencséje lesz, és egy nászi ágyban landol. Shakespeare talán legbájosabb komédiája igazi bolondos, szerelmi kergetőzést ígér.”
Web: http://www.petofiszinhaz.hu/

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK