2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

2021. május 12. szerda, 09:12 - x 00., 00:00

Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg
 
www.hevesisandorszinhaz.hu
 – Zalaegerszeg, Ruszt József tér 1.
szinhaz@zalaszam.hu

ÚJRA VÁRJA A NÉZŐKET A SZÍNHÁZ, AHOL MÁR NEM KÖTELEZŐ A MASZK
Május 5-én, szerdán, a koronavírus világjárvány miatti fél éves kényszerpihenő után újra megnyitotta kapuit a Hevesi Sándor Színház, ahol sajtótájékoztatón ismertették a mostani csonka, valamint a következő teljes évad terveit. Az eseményen részt vett dr. Besenczi Árpád színházigazgató, Sasvári Sándor és Rékasi Károly színművészek, valamint Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő. Utóbbiak elmondták: milyen nehéz volt nélkülözni a színházi élményeket, a társulat is kivette a részét a védekezésből maszkok varrásával, kórházi dolgozókat köszöntő ingyenes koncerttel. 2022-ben a tervek szerint megkezdődik az épület felújítása, akkor két évre majd a moziba költözik a színház.

Dr. Besenczi Árpád igazgató az előttünk álló hónapokról elmondta:
- Csak védettségi igazolvánnyal lehet a színdarabokat megtekinteni és a színházban tartózkodni, ugyanakkor az épületben így már nem lesz kötelező a maszk viselése (a társulat majdnem 100 százaléka megkapta már a védőoltást).

- Május 14-én mutatják be az Elnémult harangok című színjátékot Farkas Ignác Jászai-díjas színművész rendezésében a trianoni békediktátum közelgő 101. évfordulójához kapcsolódva.
- Június 11-én a Legyetek jók, ha tudtok című színművet, melyet Moravetz Levente rendezett.
- Az évad június 30-ig tart, majd folytatódik augusztus 23-tól, ekkor azoknak szeretnének játszani, aki a közeli hetekben oltási védettségi kártya hiányában még nem tudnak beülni az előadásokra.

- Ősszel kerül a nézők elé a Félőlény című ifjúsági darab, rendezője Farkas Ignác, majd a Boeing, Boeing című vígjáték Besenczi Árpád rendezésében. Októberben mutatják be a Cigánykerék című musicalt, amit Böhm György állít színpadra.
- A 2021/2022-es évad első bemutatója november 2-én lesz, ekkor az Érettségi című vígjátékot mutatják be (rendező: Farkas Ignác), amelynek a főszerepét Rékasi Károly vendégként alakítja.

- December 17-én tartják A fejedelem című nemzeti rockmusical premierjét, ebben pedig Sasvári Sándor vendégjátéka várja a közönséget.
- A király beszéde Funtek Frigyes rendezésében február 11-én kerül először a közönség elé.
- Március 11-én, az 1848-as forradalom kitörésének 174. évfordulójához közeledve a Kőszívű ember fiai című színművet láthatjuk.

- Az évadot két vidám előadás zárja: március 25-én A feleség negyvennél kezdődik (ősbemutató), majd április 29-én az Egy bolond százat csinál bemutatójára kerül sor.
A nézőteret speciális géppel folyamatosan fertőtlenítik. A maszk viselése nem kötelező, csak ajánlott. Szeretnék, ha minél hamarabb visszatérnének a bérletet vásároló nézők, mivel 11 ezerről 4 ezerre csökkent a számuk a járvány miatt.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Rékasi Károly és Sasvári Sándor elismerően nyilatkozott a zalaegerszegi színház társulatáról, jelezve, örömmel fogadták a felkérést.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK