2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Hévíz - túrák, vizitúrák

2022. január 29. szombat, 15:17 - x 00., 00:00

JÓGA A TÓFÜRDŐN
Szombat: 09:00
 Hévíz , Tófürdő

Szombatonként 9:30 órás kezdettel másfél órás jóga várja az érdeklődőket a Tófürdőn.
A program ingyenes a Tófürdő vendégei számára, a program látogatásához szükséges Tófürdő jegy váltása (3 óra: 3500 Ft).

Kezdés: 9:30

Helyszín: A Tófürdő animációs terme, mely a Festetics Fürdőház felőli bejárattól közelíthető meg.


VÍZITÚRA A HÉVÍZ-PATAKON 2021-2022
Szombat Vasárnap
 Hévíz , Hévíz-patak

A Hévíz-patak vízitúrán vár ránk a havas táj, a melegen gőzölgő patak, a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak. Ilyen gyönyörű környezetben vehettek részt egy hévízi evezésen 2021. október 30. és 2022. március 15. között!
A hévíz vízitúra különlegességét a sehol máshol nem tapasztalható környezeti adottságok, a jó hangulat, és a téli élővilág szépségei adják. Mindez pár lépésre a Hévízi-tó partjától.

Ragadjon kenut és fedezze fel a Hévíz-patak kincseit!

Az idei évben a következő csapatoknál lehet vízitúrára jelentkezni:

VIDRA VÍZITÚRA
Leírás: A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, A Vidra Vízitúra úttörőként, közel kettő évtizede szervez ide vízitúrákat a téli hónapokban. Ebben a téli időszakban minden szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon van meghirdetett túránk. Ezeken az előre meghirdetett napokon biztosan indul a túra, és ezekre a napokra létszámtól függetlenül lehet jelentkezni, akár 1 fővel is.

Mikor? szombat, vasárnap, igény esetén hétköznap is

E-mail: info@vidra-vizitura.hu

Telefon: 06 30/216-4668, 06 30/238-5600

Weboldal: http://www.vidra-vizitura.hu/vizituraink/sikvizi-turaink/heviz-patak/

BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK
Leírás: A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal idéntől egy felejthetetlen vízitúra keretein belül lehet megismerni a Hévíz-patak illetve a Kis-Balaton különleges növény- és állatvilágát. A programra akár online is lefoglalhatja jegyét!

Mikor? szombat-vasárnap

E-mail: bfnp@bfnp.hu

Weboldal: https://www.bfnp.hu/hu/viziturak-1/hevizi-csatorna-vizitura

EURO VÍZITÚRA
Leírás: 1995 óta, baráti társaságunkkal zajló kenus túrákból szerveződött vállalkozás, hazai vízitúrák szervezésével kezdte működését. Kezdetektől felismerve a biztonságos vízitúra alapfeltételeit, komoly tapasztalattal rendelkező vízitúra vezetőkkel és legjobb minőségű felszerelésekkel bonyolítjuk a túrákat. A programjaink nem csupán a hagyományos módon szervezett igen népszerű vízitúrák megvalósulását jelenti, hanem a családok számára biztonságos útvonalon szervezett vízitúrákat, cégek számára kikapcsolódást jelentő kirándulásokat, jó hangulatú biztonságos osztálykirándulásokat, és érdekes csapatépítő programok megvalósítását eredményezi.

Mikor: előre egyeztetett időpontban

E-mail: major.tamas@eurovizitura.hu

Telefon: +36 (30) 204 – 6386

Weboldal: https://eurovizitura.hu/vizitura/heviz-patak/

FODOR VÍZITÚRÁK
Leírás: A Fodorsport a családi túrák specialistájaként a Hévíz-patakon is szervez túrákat a kis-, és nagygyerekes családok számára. Tündérrózsák között evezni különleges élmény és ideális program kezdőknek is. A túra kb. három órás, és bővelkedik kalandokban. Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vízű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

Mikor: decembertől márciusig hétvégenként
E-mail: fodoristvan@fodorsport.hu
Telefon: 06 70 363 0756
Weboldal: https://fodorsport.hu/tura/egynapos-csaladi-tura-a-heviz-patakon-1638619200

 

INDIÁN VÍZITÚRA
Leírás:  Több mint 20 éve szervezünk élményekben gazdag vízitúrákat az egyedülálló természeti kincsekben bővelkedő Hévíz-patakra. A túra természetvédelmi területen halad keresztül, amelyhez az engedélyeket mi beszerezzük, így gondtalanul élvezhetitek a hévízi-patakon való evezés örömeit. Más időpontokban is lehetséges túraidőpontot kérnetek. 15-72 fő közötti jelentkezés esetén, szóljatok 8 nappal előre és ha van még szabad hely a nemzeti parknál, lefoglaljuk nektek a belépőket. A programot legalább 15 fős létszámtól indítjuk. Az elmúlt években mindegyik hévízi vízitúránkat megtartottuk. A limitet esetlegesen el nem érő túra esetén a jelentkezési díjakat visszatérítjük, vagy jóváírjuk nektek egy másik – még szabad időpontra.

Mikor? szombat-vasárnap, részletes naptárt lásd a weboldalon.

E-mail: info@indian-vizitura.hu

Telefon: 06 20/ 321 08 11

Weboldal: https://indian-vizitura.hu/heviz-vizitura/

VIZITURA.HU
Leírás: A vizitura.hu a meghirdetett időpontokra intézi a Nemzeti Parki engedélyek beszerzését, neked csak jelentkezni kell a túrára. A résztvevők létszáma korlátozott. A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében fogadjuk.

Mikor? szombat-vasárnap, részletes naptárt lásd a weboldalon.

E-mail: info@vizitura.hu

Telefon: 06 70/577-5351

Weboldal: www.vizitura.hu/viziturak/heviz-vizitura/

A kép forrása: vizitura.hu

UTAZZ GEOGRÁFUSSAL!
Leírás: Az 5 órás program során mindenkit megtanítunk az evezés fortélyaira, majd szakképzett túravezetőkkel (idegenvezetővel, ökológussal és geográfus egyetemi tanárral) végigevezünk a Hévíz-patakon. A túra végén, Fenékpusztán, a Kis-Balaton kapujában helyi termelőtől származó csörögefánk, forró tea és forralt bor várja a túrázókat.

Igény szerint más időpontokban is szervezünk túrát, minimum 15 fős csoportok számára. Kisebb csoportoknak egyéni ajánlatot küldünk.

A túráinkat igény esetén angol, olasz, illetve előzetes egyeztetéssel német, francia, spanyol és orosz nyelven is kínáljuk.

Mikor?
 2022. január 22-23.
2022. február 26-27.
2022. március 13-14.

E-mail: utazzgeografussal@gmail.com

info@hungary-slowtravel.com

Weboldal: www.utazzgeografussal.com/hevizpatak

A kép forrása: www.utazzgeografussal.com

FOGLALÁSI INFORMÁCIÓK:
Vízitúrára időpontot foglalni a választott túraszervező által megadott elérhetőségeken lehet. Érdemes minél előbb foglalni, ugyanis hamar megtelnek a meghirdetett időpontok. Lemondási feltételekről ill. rossz időjárási viszonyokkal kapcsolatos információkról tájékozódjon a szervezőknél.

Vízitúrák ára:

A vízitúrák ára túraszervezőnként változik, de alapvetően 6.000 és 8.000 Ft között mozog. A túrák árát a weboldalakra kattintva lehet megtekinteni.

+1.000 Ft

Minden túrázónak be kell fizetnie 1.000 Ft-ot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részére (ezt a túraszervezők szedik össze). Amennyiben egy túraszervezőnél nincs feltüntetve a +1.000 Ft Nemzeti Park díj, akkor érdemes érdeklődni, hogy be van-e építve az árba, vagy pluszban kell-e majd a helyszínen fizetni. Ezt az összeget minden túraszervező kötelezően ki kell, hogy fizesse a Nemzeti Park részére, amikor lejelenti az adott napi vízitúrázók létszámát. A Nemzeti Park engedélyével, egy nap legfeljebb 250 ember evezhet a Hévíz-patakon.


HÉVÍZI TERMELŐI PIAC
Kedd: 8:00 Csütörtök: 12:00 Szombat: 8:00
 Hévíz , Nagyparkoló tér

A régi idők hangulatát idézve hetente többször a hévízi nagyparkoló mögötti terület árusokkal telik meg. Alkalmanként autentikus népzenék kíséretében méztermelők, savanyúság- és gyümölcslé készítők, sajt- és zöldségárusok termékeivel találkozhat a látogató.

Hévízi Termelői Piac 
A friss kenyeret, kolbászokat, a házilag készített süteményeket és tehéntejet akár meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt. A finom áruk mellett mesteremberek árulják portékáikat, helyben vásárolhatunk cserépedényeket, kosarakat vagy akár kézi készítésű szappanokat.

A Hévízi Termelői Piac a tudatos vásárlóknak kínál minőségi és vegyszermentes termékeket. A vásárlással pedig nem csak a környéken élő termelőket támogatjuk, hanem az egészséges életmód mellett döntünk.

A Hévízi Termelői Piac mellett döntött már az a 800 árus is, akik időről-időre kézműves termékeiket kínálják a vendégeknek. Látogasson el hozzánk Ön is!

Ismerj meg bennünket!

Egy új programot illetve látványosságot indít a Hévízi Termelő Piac, melynek a neve: Ismerj meg bennünket. Minden alkalommal más-más kézműves vagy kistermelő mutatkozik be a piacon, aki egy egyszerű termék elkészítésével megmutatja, hogyan készülnek a portékái.

Az aktuális kiállítókért és időpontokért kövesse a Hévízi Termelői Piac Facebook oldalát!

A piac az alábbiak szerint tart nyitva:

kedd: 8:00 - 13:00
csütörtök: 12:00 -17:00
szombat:8:00 -13:00


GYROKOPTER ÉS MOTOROS SÁRKÁNYREPÜLÉS
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
 Cserszegtomaj , Cserszegtomaj Sümegi út 93., Sümegi út 93.

Hévíztől mindössze 2 km-re lévő sportrepülőtérről várunk minden levegőbe vágyót. Egész évben, előzetes egyeztetés után, a nap bármely szakában állunk vendégeink rendelkezésére.

Gyrokopter és motoros sárkányrepülés
Hely: Cserszegtomaj Sümegi út (Hévíztől 2 km északra)

GPS: E:46.81024. K:17.20365 vagy: Cserszegtomaj Sümegi út 93. - ott közvetlen balra kis bekötőút

Tel:+36 30/258-1058
E-mail: flymiki01@gmail.com
www.balatonsetarepules.hu

   Nyitva: egész évben, napkeltétöl napnyugtáig

Felszállás a hévízi sportrepülőtérről a nap bármely szakában. Hévízről igény szerint a transzfer megoldott.

Javasolt öltözet: sportos utcai viselet az évszaknak megfelelően, minden egyéb a repülőtéren.

Fotók, videók készíthetők. A mobiltelefonos eszközök használata nem javasolt.

Az egy órás program ára 40.000 Ft, amit akár lehet felezni is (pl. pároddal egy- egy fél óra).

Ezért az árért hazánk egyik legszebb gyöngyszeme felett repülhetünk, az általatok kiválasztott útvonalon, akár a Balaton, a Hévízi tó vagy a Kis-Balaton természetvédelmi területe felett.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges a 30/258-1058 telefonszámon.


SEGWAY TÚRÁK
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
 Hévíz , Hévíz

Ezzel a fantasztikus eszközzel a túrázás felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak, fiatalabbaknak, idősebbeknek, pároknak, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt. A kalandra, élményre, kikapcsolódásra vágyók garantáltan megtalálják számításukat, ha velünk túráznak.

SEGWAY túrák
Vezetett SEGWAY túrák több útvonalon 8 - 99 éves korig!

A SEGWAY HÉVÍZEN A MOZGÁS ÚJ FORRÁSA!

Ezzel a fantasztikus eszközzel a túrázás felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak, fiatalabbaknak, idősebbeknek, pároknak, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.

A kalandra, élményre, kikapcsolódásra vágyók garantáltan megtalálják  számításukat, ha velünk túráznak.

Az eredeti amerikai segway páratlan élményt nyújt! Nem is hinnék, milyen egyszerű kezelni!

Segway túrák 11.000 Ft-tól

Segwaytúra ajánlataink

Kerub segway túra 
Időtartam: kb. 1,5 óra
Specialitás: oktató által vezetett alaptúra, a tréningen szerzett ismereteket alkalmazza valós túraterepen

Az alaptúrát azoknak ajánljuk, akik a pályatréning során megbarátkoztak a segway különleges lehetőségeivel, és szívesen továbbfejlesztenék tudásukat. Az alaptúra biztos és megalapozott segwayezést tesz lehetővé, immár valós terepen. Akár 80 éveseknek is kitűnő szórakozás, mert fizikai igénybevételt nem, csupán figyelmet igényel.
Ár: 11.000,- Ft/fő

Római discover segwaytúra középhaladóknak
Időtartam: kb. 2 óra
Fedezze fel Hévíz minden szépségét segwayen. Kezdő túránkon az egész család együtt barangolhatja be a titkok városát. A túrát az idősebb korosztálynak is bátran ajánljuk.

A túrán nem mulasztjuk el érinteni a csodálatos Hévízi-Tavat, amelyre a nyüzsgő sétálóutcán és a Schulhof Vilmos sétányon át jutunk el, ám a kaland csak akkor kezdődik, amikor bebarangoljuk járgányunkkal a vadregényes Véderdő Parkot. Az adrenalin áramlás nem marad annyiban, a túra a festői környezetben található Árpádkori (Szent Magdolna) Templomhoz vezet, ahol út közben megtekinthetjük a Római katona sírját, a Jézus szíve templomot, valamint a Római kori romkertet.
Ár: 14.000,- Ft/fő

Római aréna VIP
Időtartam: kb. 3 óra
Közepes nehézségi fokú, speciális programelemeket tartalmazó túra középhaladóknak. Oktató által felügyelt túra, a felfedezők, hősök és életigenlők túrája.
Ez a crossover beépíti a Római túra felfedező játékosságát, Hévíz megismerését, de túl is megy azon. A Festetics-kastély, a Balaton, Keszthely pompája és a vadregényes táj adja ennek a túrának az igazi esszenciáját.
Ár: 18.000,- Ft/fő


Információk, túrafoglalás: Tourinform  Iroda Hévíz (+36 83 540 131)
 
2022. JANUÁR 8., SZOMBAT, 10:00–15:00
Hévízi kajaktúra januárban 4 alkalommal
Hévizí parkoló


Kajakszafari.hu eseménye
Hévizí parkoló
Időtartam: 5 óra
Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül
És hogy miért KAJAK? Mert sokkal közelebb vagy a víz felszínéhez, ezáltal stabilabb, könnyebben navigálsz. A spritzdeck (=hullámköpeny) lezárja a kajak beülő nyílását, így a meleg vízen beszállva bezárod és elviszed magaddal a meleget is ill. rosszabb idő esetén is véd a csapadéktól - legyen az gyönyörű hóesés vagy épp zordon ködfolt - és védi a ruházatod az átázástól. Egyszóval a legmegfelelőbb eszköz a téli evezéshez és nekünk pont ebből van a lehető legmodernebb, legprofibb: 1, 2 ill. családi, 3 személyes. Ha kérsz, speciális kajakos dzsekit, neoprén cipőt is szívesen biztosítunk.
A Hévízi-forrástó vize, mintegy 20-22 ezer éve tört fel mai helyén, a Balaton kialakulásával egy időben.
A Hévízi-tó, mely egy természetes termálkarszt-forrás felett kialakult közel 250 m átmérőjű forrástó, világviszonylatban is egyedülálló. A tó vizének napi utánpótlása jelenleg kb. 35 millió liter, mely a Hévízi csatornán keresztül hagyja el a tavat és ezzel kb. 3 naponta cserélődik le a teljes tó vize. (Részletek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapjáról: http://bfnp.hu/hu/hevizi-to-tt).
Ezt a 26-28 fokos vizet igazán kár lenne csak úgy leengedni a Zala folyóba, majd a Balatonba, ezért kihasználva a különleges élményt, kajakokkal evezzük végig a nádasokkal övezett csatornán, a nyíló tavirózsák között. A zsilipnél a bátrabbak fürödhetnek is ill. a gyógyulni vágyók itt mártóznak meg és úszkálnak egyet.
A teljes felszerelés biztosítjuk, kis oktatásban is részesülnek a hozzánk látogatók, ezért kezdők és családok részvétele is aján
 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK