2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Programajánló

HS lövész kupa légfegyveres lövészverseny

2020. február 05. szerda, 14:36 - február 06., 00:00

Nyilvános · Centurio Sport Egyesület és Honvédelmi Sportszövetség szervezésében
 
2020. február 5., szerda, 14:00
 
Centurio Sport Egyesület
VERSENYKIÍRÁS

A Honvédelmi Sportszövetség a korábbi évekhez hasonlóan meghirdeti a HS Lövész Kupa Légfegyveres Házi Versenyét, melyet a tanév második félévben az Országos Döntő követ.

Verseny célja: A sportlövészet népszerűsítése, a társadalom lőkészségének fejlesztése, versenyzési lehetőség biztosítása, a honvédelmi nevelés elősegítése.

A verseny neve: HS Lövész Kupa – Légfegyveres Lövészverseny

Verseny kiírója: Honvédelmi Sportszövetség

A verseny résztvevői:

Olyan középiskolák és szervezetek, melyek vállalják, hogy a lebonyolításra alkalmas helyszínen, saját időbeosztásuk alapján, a meghatározott időpontig, az adott korosztályban megrendezik a Házi Verseny fordulóit, majd elkészítik és beküldik az arról készült elektronikus jegyzőkönyvet (MS EXCEL formátumban, minta mellékelve) a versenyt meghirdető Honvédelmi Sportszövetség részére.

A Házi Verseny

Zala megyében a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda szervezi a háziversenyt, együttműködve a ZTE Sportlövész Clubbal valamint a Centurio Sport, Túra és Hagyományőrző Egyesülettel.

Zala megyében a házi versenyek helyszíne:

2020.02.03. 14.00 óra Zalaegerszeg Ebergényi úti sportlőtér
2020.02.05. 14.00 óra Nagykanizsa Lőtér

A nagykanizsai versenyre jelentkezni e-mailben lehet 2020. Január 30. 12.00 óráig.

centuriosportegyesulet@gmail.com
Vagy
tatrai.miklos@mil.hu

A Honvédelmi Sportszövetség a 2020 tavaszán (előre láthatóan a március 20-án vagy 27-én) megrendezésre kerülő Országos Döntőre, az összesített országos rangsor alapján hívja meg a legeredményesebb versenyzőket, csapatokat.

A házi versenyek megszervezésére és a jegyzőkönyvek beküldésére: 2019. november 05.- 2020. február 23. között van lehetőség.

A Házi Versenyt két korosztályban (középiskolás, felnőtt) és két versenyszámban (férfi egyéni, női egyéni) lehet lebonyolítani.

Korosztályok:

középiskolás (érvényes diákigazolvánnyal rendelkező, 2000-ben, vagy később született fiatal)
felnőtt (1999-ben, vagy korábban született, aki az elmúlt 3 évben nem rendelkezett érvényes MSSZ rajtengedéllyel).

Verseny végrehajtása: nyíltirányzékú légpuskával, 10 méterre lévő légpisztoly (17x17cm-es körös) lőlapra, álló testhelyzetben, feltámasztás nélkül, 20 értékelt lövés leadása. A 20 lövés lőideje, a próbalövésekkel együtt legfeljebb 30 perc. A versenyt a sportlövészet vonatkozó biztonsági előírásainak és a légpuskás általános technikai szabályoknak megfelelően kell megszervezni és lebonyolítani.

Technikai előírások:

Fegyver: Rugós szerkezetű, eredetileg is nyíltirányzékúnak gyártott, 4,5 mm öbméretű, 4,0 kg-nál nem nehezebb, 7,5 J torkolati energia alatti légpuska használható.

Lövedék: 4,5 mm átmérőjű, lágy ólomból vagy hasonló lágy anyagból készült lövedék
Lőidő: Próbalövésekkel együtt 30 perc
Lőlap: légpisztoly lőlap (17x17cm-es, körös)

Öltözet: Kesztyű kivételével, speciális lövészruha nem használható. Katonai öltözetre hasonlító ruházat, kadét formaruha, bakancs megengedett.
Értékelés: a verseny egész körösen van értékelve. Körazonosság esetén a jobb utolsó sorozat dönti el a helyezést (amennyiben ez nem alkalmazható, azt a versenyzőt kell előrébb sorolni, akinek több tízes találata volt).
Egyéb:

Nevezési díj nincs.
A házi versenyt a résztvevő iskola/intézmény/szervezet hirdeti meg és bonyolítja le a versenykiírás alapján.
A házi verseny lebonyolításának elősegítéshez a Honvédelmi Sportszövetség lövedéket és lőlapot limitált mennyiségben térítésmentesen tud biztosítani. Ehhez előzetes írásbeli igényt lehet leadni a loveszet@honvedelmisport.hu címen. Értesítést követően az igényelt anyagokat átvenni Budapesten a Jávor u. 9/a-ban, vagy később az Országos Döntőn lehet.
Az Országos Döntő résztvevőinek nevét a HS 2020. március 01-ig a www.honvedelmisport.hu honlapon közzéteszi.
Az Országos Döntőre meghívást kapott intézményeknek/szervezeteknek írásban, név szerint kell visszaigazolniuk az indulási szándékot.
Díjazás:

Valamennyi házi verseny jegyzőkönyvének összesítése alapján az országosan legjobb eredményt elérő három-három versenyzőt a Honvédelmi Sportszövetség utólag, az Országos Döntőn díjazza.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK