2020.08.12., szerda - KláraZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Jazz Klub

2018. október 19. péntek, 14:18 - október 20., 00:00

Süle László – Borbély Mihály Duó
2018. október 19. 19 óra

A hosszú ideje Finnországban élő zongorista, zeneszerző és peadgógus Süle László, jelenleg a Helsinkiben működő Metropolia főiskolán dolgozik, itt jazz- és klasszikus zongorát, zenetörténetet, zeneszerzést és didaktikát tanít.

A tanítás mellett zeneszerzéssel és koncertezéssel foglalkozik, rendszeresen szerepel különböző jazz- és kamarazene formációkkal. 13 CD-je jelent meg eddig, elsősorban saját szerzeményekkel. 2014-ben művészeti és pedagógiai érdemeiért megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.

Borbély Mihály az egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistánk. A Vujicsics együttes alapító tagja, emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt tevékenykedik. Az amerikai-magyar Eastern Boudary Quartettel három nagysikerű lemezük jelent meg.

Süle Lászlóhoz hasonlóan a tanítás életének és zenefilozófiájának fontos eleme, a Lisz Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének tanára, s emellett olyan rangos helyeken tartott kurzusokat, mint például a Birmingham Conservatory, a londoni Royal Academy of Music, vagy a Conservatoire de Lyon

Belépődíj: 1.000 Ft

Helyszín: Móricz Zsigmond Művelődési Ház

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK