2021.02.24., szerda - Sz?k?napZalaegerszeg időjárása

Programajánló

JazzFiesta

2017. augusztus 10. csütörtök, 14:42 - augusztus 11., 00:00

Györöki Jazzfiesta – augusztus 10. Blues-est
Kilencedik éve rendezzünk meg a Jazzfiesta koncertsorozatot Balatongyörök egyik legszebb pontján, a Kossuth utcában, a templom alatti téren július és augusztus hónapban, csütörtök esténként. Augusztus 10-án este blues zenével várjuk Önöket!


Fellépnek:
StoniBlue Unit- Blues trió
A blues zene kedvelői ismét örvendezhetnek a kiváló pécsi gitáros-énekes klasszis, szegedi kiválóságokkal felálló zenekarának.  A blues-irodalom jeles sztenderdjei váltakoznak saját szerzeményekkel a bulihangulatú koncerten. A trió tagjai: Tátrai Antal STONI – ének, gitár; Wilhelm Gábor – basszusgitár, Lukács Péter – dob.
Blues B.R.othersShow (Szeged)


2000 Szilveszterén, a szegedi Dóm téren mutatkozott be ez a nagyszabású produkció, erre a konkrét felkérésre állt össze a zenekar. Nevezhetnénk a “Szegedi BluesbarátokCsapatá”-nak is, ugyanis a zenészek nagy része már régóta a blues ösvényén halad együtt, illetve külön-külön.

A Blues B.R.Others név a zenekar magját adó szegedi Blues Bell, illetve a Rambling Blues Trio nevére utal, nem feledkezve meg természetesen a többi (Others) zenészről sem.
Alkalmi produkciónak indult az egész, de már ezen az első koncerten kiderült, hogy nem csak a zenekar élvezi fenemód a “show”-kat, hanem a közönség, de a szakma részéről is fantasztikus fogadtatásban részesülnek – hamar jöttek a meghívások több rendezvényre, fesztiválra is, a műsor így életben maradt.Az egyre több hazai fesztiválon, nagyobb rendezvényen való fellépés mellett 2003-tól a külföldi koncertek, turnék is megszaporodtak.


A kilenctagú együttes repertoárjában főként a nagysikerű, már-már legendássá vált Blues Brothers című film betétdalai hallhatóak, hasonló karakterű, kedvelt, táncolható számokkal kibővítve. A blues, funky, soul, jazz stílusokból merítve igyekeznek a dalok ötletes, színes feldolgozásával is népszerűsíteni az igényes élőzenét. Miután az alapvető irányvonalat, hangulatot a film főszereplőinek karaktere határozza meg, természetesen ehhez öltözékben és koreográfiában is igyekeznek hűek lenni.


Tagok: Király Vajk – ének, Hrabovszky Tamás – ének, szájharmonika, Szabó Csaba – dob, Török Péter – gitár, Földes Gábor – basszusgitár, Szirtes Edina “Mókus” – ének, hegedű, Németh Miklós- billentyű, Resetát Attila- trombita, Belicza Károly- tenorszaxofon
Forrás: http://bluesbrothers.hu/

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK