2020.11.25., szerda - KatalinZalaegerszeg időjárása

Programajánló

„Jövőnk a gyermek”

2020. március 30. hétfő, 14:13 - x 00., 00:00
Címkék: könyvajánló

„Jövőnk a gyermek” 

A több mint 200 szakértő közreműködésével készült „Jövőnk a gyermek” c. tanulmány kötet óriási érdeklődést váltott ki. Két hónap alatt több tucat cikk jelent meg róla, és a téma társadalmunk érdeklődésének homlokterébe került.

Hét konferenciát tartottunk országszerte, ahol több mint 20 tudós ismertette munkáját. Ezek között volt Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, prof. Dr. Mészáros József, az Államkincstár elnöke, prof. Dr. Báger Gusztáv és Pleschinger Gyula az MNB Monetáris Tanács tagjai, Székely János megyéspüspök, dr. Zseni Annamária pszichiáter és sorolhatnánk. A könyvbemutatókon elhangzott előadások a linken megnézhetők.

Jövőnk a gyermek könyvbemutató előadások

Cikkek, tudósítások a könyv megjelenéséről

Mai feladatunk annak a kérdésnek hiteles megválaszolása, hogyan tudnánk felhasználni a vírus válságot egy újabb gyermekszületési hullám elindításához?
A váratlanul ránk tört vírus támadás különös hangsúlyt ad a gyermekek születésének.
Szakértőink a következő időszakban több százezer munkahely megszűnésére számítanak. Vagyis munkanélküliség és létbizonytalanság veszi körül a családok jelentős részét, ami nem kedvez a gyermekek születésének. Felmérésünk szerint ugyanakkor a fiatalok 25% -a szeretne több gyermeket felnevelve csak a családjának élni, de eddig ezt nem tehette meg, mert a gazdaságnak szüksége volt a női munkaerőre.


Az otthon végzett munka elismerésével az említett fiatalokat vissza engednénk a családokba, elháríthatnánk a gyermekszületés egyik legfőbb akadályát, ami hozzá tudna járulni a kívánt gyermekek megszületéséhez .

  • A főállású anyaság társadalmi támogatottságát a 2018-as nemzeti konzultáció is megerősítette.
  • A fiatalok 25 %-a élne vele.
  • A gazdaság újrarendeződése miatt ez a munkaerő nem fog hiányozni a gazdaságból, és családok sora állhatna önként a nemzet megmaradásának szolgálatába.
  • Az otthon végzett „láthatatlan” munka gazdasági elismerése (beárazása) hatalmas erőforrásokat tudna felszabadítani a nemzetgazdaságban.
  • Nemzetünk megmaradásának ez az egyik alapvető feltétele.
  • A munkakör működéséhez szükséges programot a CSAM Alkotó műhely kidolgozta, és könyvünkben részletesen olvasható.

A Hivatásos Szülők program (HISZÜK) elindításával a vírusválság nyerteseivé válhatunk.

Mivel élő könyv bemutatókat, konferenciákat egyelőre nem tarthatunk, az írott és elektronikus  sajtón keresztül tudunk csak eljutni a tömegekhez és a döntéshozókhoz.


Össznemzeti érdekünk ennek a kihívásnak a sikeres megválaszolása.

Együttműködésükre számítva, üdvözlettel:

dr. Benda József , CSAM

A könyv tartalom jegyzéke

Megrendelem a könyv második, javított kiadását most

A Hivatásos Szülők életpálya modell röviden

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK