2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

József Attila Városi Tagkönyvtár

2022. szeptember 06. kedd, 08:02 - október 01., 00:00

 

 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/EydjgMvKigACKf83LP7ZvAiNboqMYxi6lCacA73TjQq6g2FNrKzbpSlu964M9cWu3pB4X4rm4RLccCnPWOxA6k9LOPNDgCc=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Fejlec_2209.png

2022. szeptember


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/Fu21ERnZnPlxEseQ23LXcfyTP1rRBfD0pmfCLhwb5xKYkDRIE3RM8zmHCxnBs569d-Zc7QPncYpsGw80taUpgxkZrlkyYteH=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/dfmvk2_sz(1).png https://ci6.googleusercontent.com/proxy/4hBqvWyaL49gAwYIiGpKhLdGYy9S7CJpNrdvx9GZ-US6SWzDsrfqL0mAg8BsjKdnILTaJXssHIETak676kV9lf7Tp24t=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/javtk2_sz.jpg


 Hírek

 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/IZQaOQG4PCrHAfbzGLJcT2KVxpH7wxS-eiSQKdzxNihTyFSVXTK_Vgas3arHZVQZ0gJ_VfrQY8LtR4Tq2n9KGfLEmACDeCUA3p2nGP7kVg=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Pozitiv_gondolkodas.jpg

Hadfield, Sue: Pozitív gondolkodás
Hogyan legyünk optimisták?

Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra! – hallhatjuk sokszor ismerőseink intelmét. A sorsunkat mi határozzuk meg, mégis sokan gondolnak úgy az életükre, mint olyan történések sorozatára, amelyre nincsenek kellő befolyással. Pedig, aki képes javára fordítani a pozitív gondolkodásban rejlő lehetőségeket, rugalmasabban áll majd az élete történéseihez, ezért boldogabb, egészségesebb és kívülről is sugárzóbb lesz. 

Változtass a szemléletmódodon, hogy reménnyel telve, optimistán nézhess szembe a jövővel! Tanuld meg, hogyan kerüld el a negatív gondolatok csapdáit, amelyek eddig hátráltattak. Tegyél szert olyan átfogó gondolkodásmódra, amely segít az élet minden területén a legtöbb örömhöz jutva, a legkevesebb fájdalom árán boldogulni. 

Sajátítsd el a stressz csökkentésének módozatait, és fejleszd a céljaid eléréséhez szükséges képességeket. Ismerd meg a negatív emberek kezeléséhez és hatásuk csökkentéséhez szükséges eszközöket. Ismerd fel az érzelmi triggereidet, és tanuld meg irányítani azokat. Ez itt nem az optimizmusról írt védőbeszéd, hanem az egészséges gondolkodásmódot fejlesztő, ésszerű módszerek eszköztára. 
Vedd kezedbe az életed irányítását, amihez ez a kötet az elismert magyar szakember, Csíkszentmihályi Mihály és tudóstársai nevével fémjelzett pozitív pszichológia elméletének ismertetésén túl gyakorlati tanácsokkal és feladatokkal szolgál!

 


 

Archer, Jeffrey: Nézz félre!

A frissen előléptetett William Warwick nyomozó és hűséges, immár jó barátaiból és kollégáiból álló különleges egysége új megbízást kap: a rendőrség soraiban elharapódzó korrupciót kell feltárnia. Az első célpontja egy fiatal detektív, akinek az életstílusát rendőri fizetésből lehetetlenség finanszírozni. 

Williamnek ráadásul szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy a korrupció mélyebbre nyúlik a rendőrségen belül, mint azt hitte. A pénz ígérete miatt pedig sokan hajlandóak félrenézni. 

A nehézségeket tetőzi az is, hogy William csapatának egyik új tagja beleszeret a titkos megfigyelés alatt lévő vonzó tisztbe.


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/r9bK2ELP8J6DQzsm0L4ukaJOAKf-TBvsXlIh3w393-OndTHbmCbRk6MSaYh-EBPaM0aivYzxZ59LCKVXxzQ8MPLUuGuTXuq4=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/StefanAhnhem.jpg

Ahnhem, Stefan: A verem

Zsarolt. Erőszakolt. Ölt. Bárkin átgázolt, hogy felérjen a csúcsra. Hitvány, megvetendő ember. A neve Kim Sleizner.
Ő a koppenhágai rendőrfőnök. 

Dunja Hougaard néhány hónapja eltűnt a világ szeme elől, hogy legfontosabb céljának szentelje magát, és elkapja egykori főnökét, Sleiznert, akinek a bűnlajstroma vele szemben is igen hosszú. 

A nyomozónő és csapata hónapokon át gyűjtik róla az adatokat, de az áttörés várat magára. Amikor a dán hírszerzés egyik magas rangú emberét egy ismeretlen nővel együtt holtan találják egy autóban, a tenger fenekén, végre úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy a csapda bezáruljon.
A kérdés csak az, ki esik bele. Ugyanekkor a szoros túloldalán, Helsingborgban a svéd rendőr, Fabian Risk olyan hírt kap, amely egész hátralevő életét megváltoztatja.

 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/9mDAI43lw9Xb5hKr3bdU_mebwfpooVSKWVRLne1qL6CtPXxdmSI94pYg3s2v5K5RxRYZfG5sgqocaL9cPmV-8xYD=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/bezzeg.jpg

Rényi Ádám: A bezzeggyerek és más felnőttmesék

Hogyan maradhatunk életben, ha maga a halál keres fel minket otthonunkban?
Mit tehetünk, ha egy reggel egy Kossuth-díjas színművész testében ébredünk?
Mi lesz a sorsa a mesés afrikai örökségnek?
Mi történik, ha egy idős hölgy élete alkonyán talál rá gyerekkori barátnőjére?
Mivel vegyünk rá egy megbízhatatlan kivitelezőt, hogy fejezze be végre a soha el nem készülő lakásfelújítást?

A nagysikerű Osztálytalálkozó után Rényi Ádám újabb felnőttmesékben mutatja meg gyarlóságainkat, vágyainkat, furcsaságainkat és azt, hogy hogyan találunk kiutat a legabszurdabb helyzetekből is, miközben gyakran elbukunk a hétköznapok küzdelmeiben.


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/Yo9ro9SJcO8OCUC8MtuE8az9kBcphnyvEdPoN3w_uq7FU1YAHc6GZnQxKAApARqq9lEAys37vRdxv5z0sOCr8zpI=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/merkur.jpg

Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban

A Merkúr a retrográdban nem szokványos szerelmi történet, hiszen ritka, hogy az ember éppen akkor találja meg a szerelmet, amikor éppen életének legnagyobb tragédiájával néz szembe.

Szentesi Éva új kötete a sokáig elveszettnek hitt, majd lehetetlen helyzetben megtalált szerelem, a mégiscsak véget érő barátságok és az útkeresés regénye. Látlelet arról, hogyan értelmezi magát egy nő a 2020-as években gyerek nélkül, mit gondol önmagáról, a testéről, az életéről, és hogyan funkcionál egy párkapcsolatban, ha még nem tudott megküzdeni az örökölt anyai mintákkal.

Ennek a történetnek a főszereplője bárki lehet: lehet az olvasó, és lehet az író is. Bár Szentesi Éva azt vallja, csak az olvasó hiszi azt, hogy egy regény a szerzőről szól, mert valójában az író mindig az olvasóról ír.


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/sqScCY3jcp_8M-PiWqRiv7X4RXJiptHzG1us2C_TzPnzjxYC2z60henOUBu0nUg-pDSAKwc3e_erJs6P9MtW-kdPqHMMVy-_=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/utonsegitseg.jpg

Marshall Natalie: Autómentő
Úton a segítség

Vészhelyzet! Jaj, ne! Nyugalom! Már úton a segítség!
Húzd ki a kis füleket, ahol nem is egy, hanem mindjárt két SZUPER MEGLEPETÉST találsz!

 

 


A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.

 Folyóirat ajánló

 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/_kTfE2rWuLahT0nwCvZMySJqEkR08Gxy8Q-0Z-Y08Ydm90yT5TBL46Qs4KN9z4dENWLjcmZy1V5pM9GndOOiglNu=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/pannon.jpg

 

Pannon Tükör

A Pannon Tükör kulturális folyóirat az évi hat megjelenés mellett különböző módokon online is jelen van a szerzők, olvasók életében. 
A Pannon Tükör Online folyóirat a lappal kapcsolatos legfrissebb híreknek, beszámolóknak és a szépirodalmi valamint egyéb közléseknek ad helyet.

A Pannon Tükör Online Kulturális Tér egy programajánló oldal, ahol elsősorban zalai szépirodalmi, képzőművészeti, színházi és zenei eseményekre hívja fel a figyelmet. 
A Pannon Kamerában videók, a Pannon Hangon hangfelvételek találhatók.

Forrás: https://pannontukor.hu/
 


 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/Df9BI7zAaEaEQHLzErCHsBjWo_abM91vJO0OGAgtaSxwLoMgt2LMKbNzkixs8CGAFg-RGMDXa5EDgueeTalS4psqMubBL29G=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/zsarumagazin.jpg


Zsaru Magazin

Bűnügyi magazin, az Országos Rendőr Főkapitányság képes hetilapja. Egyedülálló híreket közöl első kézből a hazai és külföldi bűnügyekről, a rendőrség szakmai életéről, bűnmegelőzésről. 

Kiszolgálja a bulvárhírekre nyitott fogyasztókat is: naprakészen, röviden, közérthetően és mindenekelőtt szórakoztatva informál.

Forrás: 
https://eshop.posta.hu/storefront/hirlapok/kozelet-politika-gazdasag/zsaru-rend-rsegi-magazin/prodB021308.html

Online elérhetőség: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin

 



A lapszámok a könyvtárunkban elérhetőek és a legfrissebb számok kivételével 10 napra kikölcsönözhetőek.
 

 

 Impresszum

 

Megjelenik havonta
 

Elérhetőségek:

József Attila Városi Tagkönyvtár
8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.

Tel.: +36 92 596-830, 596-831, +36 30/674-6091
e-mail: 
javtk@dfmvk.hu
www.javk.hu


Nyitvatartás:
Hétfő: 12.00 - 18.00
Kedd - péntek: 9.00 - 18.00
Szombat: 8.30 - 12.00

 

JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány
Adószám: 18959662-1-20

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK