2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Programajánló

„Kiskarácsony, nagykarácsony”

2019. december 11. szerda, 10:36 - december 12., 00:00

2019. december 11., szerda - 14:00
 
Vetélkedő és karácsonyfa-díszítő verseny
A hagyományos karácsonyfa- díszítő verseny folytatásaként játékos vetélkedőre hívjuk az általános iskolás gyerekeket! A verseny a karácsonyi, újévi ünnepkörhöz kapcsolódó feladatokból, és a már megszokott karácsonyfa díszítésből áll, melyet részenként zsűri pontoz.

A vetélkedő elemei:

1. A jelentkező csapatnak a karácsonyi, újévi ünnepkörhöz kapcsolódóan, tetszőlegesen, ki kell választania egy jeles napot, vagy népszokást (Luca napjához kötődő hiedelmek, szokások, regölés, aprószentek, újévi egészséget, bőséget, gazdagságot, szerencsét varázsoló szokások stb.), majd maximum 5 percben előadni a verseny napján. Idén nem csak a magyar tradíciók bemutatását választhatják a jelentkező csapatok, hanem egy európai ország ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományainak ismertetését dramatizált formában vagy prezentáció segítségével.

2. A karácsonyfa-díszítő versenyre a hagyományoknak megfelelően, a díszeket a csapatok kész állapotban hozzák magukkal. A díszek bármilyen ötlet alapján készülhetnek, melyeket az általunk felkért zsűri értékeli, és díjazza. A csapat, az általuk feldíszítendő kb. 1 m magas a fenyőfát sorsolás alapján kapja meg, melyet az intézmény biztosít.  

3. Míg a zsűri értékeli a karácsonyfákat, a csapatok kapnak egy 13+1 kérdésből álló totót. A csapatoknak 3 válaszlehetőség közül kell kiválasztani a helyes megfejtést, melyek adventhez, karácsonyhoz és az újévhez kapcsolódnak.

A három feladatrész pontszámai összesen adják ki a végeredményt.

Jelentkezés feltételei:

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével lehetséges, legkésőbb 2019. december 4-ig. Nevezéseket fogadunk postai úton (Apáczai Művelődési Központ, 8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.), vagy elektronikusan az apaczai.titkarsag@gmail.com e-mail címre elküldve. Egy csapat 4 fővel jelentkezhet! A csapat életkori összetétele lehet vegyes, tehát nem muszáj egy osztályból kiállítani egy csapatot, a csapat tagjai akár különböző osztályba is járhatnak.

Felhívás

Információ:

KDVMK – Apáczai Csere János Művelődési Központ
Dala Hajnalka intézményegység vezető
Tel.: 06/92/511-210, E-mail: apaczai.titkarsag@gmail.com
A jelentkezési lap letölthető a www.kereszturyvmk.hu oldalról, vagy
igényelhető az apaczai.titkarsag@gmail.com e-mail címen keresztül.
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK