2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Könyvajánló

2022. augusztus 04. csütörtök, 13:42 - augusztus 31., 00:00
 

József Attila Városi Tagkönyvtár

Könyvajánló

 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/VhfdlCBTWVQ48QMkqmqhYHufwzWPr0aMVvHYETkaenmm4Exaxn44rqeHqo78_ZmGqe4230njbo4zqddluVjFJCDcAFqdQu-NLL1SXQ=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/A%20_mozgasorome.jpg

McGonigal, Kelly: A mozgás öröme
Hogyan segít hozzá a boldogsághoz, a reményhez, a kapcsolatokhoz és a bátorsághoz

Sokan úgy érzik, hogy a rendszeres testedzéssel járó erőfeszítés kellemetlen, sőt szenvedést okozó. Kelly McGonigal ebben a könyvében ezzel szemben bemutatja, hogyan tehetjük örömforrássá, hogyan szeressünk bele a mozgásba. 

Fény derül arra is, hogyan kapcsolódik ez össze a legalapvetőbb emberi örömökkel, beleértve az önkifejezést, a társas kapcsolatokat és az önuralmat, és miért nyújthat hatékony ellenszert korunk népbetegségeivel szemben, mint például a depresszió, a szorongás és a magány. Számos ember megindító történetét ismerhetjük meg, akik a futás, a teljesítménytúrák, az evezés, az edzőterem-látogatás, vagy éppen a tánc révén leltek rá a reményre, a beteljesülés és az összetartozás érzésére. 

McGonigal emellett számos szakterület – például az idegtudomány, az evolúcióbiológia és a pszichológia – kutatási eredményeit felvonultatva arra is rávilágít, hogy a testmozgás korántsem csak az izomzat fejlesztéséről szól, ennél talán még fontosabbak az egészségmegőrző és élethosszabbító hatásai, beleértve az agyműködés javítását is. 

 


 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/yQEYTAtee_IMwLvddHuuJCo-OKO4OgyygW8cm0brISxc_mk7FQt1Hfk8qPQDPSiTGO-NG9EbMNIvo3Bwe4rhodP5a3rF4xdWOyWr=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Ferfiak_gyermek.jpg

Tanács Eszter: Férfiak gyermek nélkül
Történetek felelősségről, veszteségről és választásról

Amikor a gyermekvállalásról gondolkodunk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a férfiakról. Az apákról és a gyermektelen férfiakról pedig hasonlóképp sztereotipikusan gondolkodunk, mint az anyákról és a gyermektelen nőkről.
A valóságban a gyermektelen és gyerekmentes nőkhöz hasonlóan a férfiak történetei is egyediek, ahány gyermektelen férfi, annyiféle történet. 

Tanács Eszter, a Nők gyermek nélkül című kötet szerzője ezúttal gyermektelen és gyerekmentes férfiakkal készített interjúkat. Ebben a hiánypótló kötetben 16 bátor férfi mesél arról, hogyan éli meg gyermektelenségét. Fontos olvasmány férfiaknak, nőknek, gyermekteleneknek és szülőknek egyaránt.


 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/QaD5PSuMNd3_n7mCweRM2lryf8u6g2beIM_U2xugPixig6Xukvnmc6py0zN4vTzezLAr7gbT_s_3zuqAud8y6fAQTTVNp2Nc=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Utca_legjobb.jpg

Temesi Ferenc: Az utca legjobb kocsmája

Temesi Ferenc novelláskötete felvonultatja a Kossuth-díjas író nyelvi és szövegbéli bravúrjainak színe-javát. Át- meg átjárható kontextusai, nyelvi szövegeinek szálai hol itt, hol ott bukkannak fel, s a elolvasás mélységén múlik, mennyi kapcsolódást fedezünk fel a kötet írásain belül, illetve azon túl, a többi Temesi-műhöz puzzle-szerűen illeszkedve. 

A könyv egy teljes emberi életen ível át. A gyerekkortól a kamasz- és egyetemistakoron át az érett felnőtt, majd korosodó férfi élethelyzeteit, gondolati síkjait és mindennapi gondjait-örömeit sodorva fel.
De az élethelyzetek pőre leírásán túl mindegyik novellában ott csillog a szellem, a szellemesség, az irodalmi, a nyelvi és kulturális utalások sora, melyek felfedezése bravúros játék az olvasónak (is).


 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/6KWRR-zGfSR_pg6a01Wo9DUVYBd_70oZz_RWZJ0ZjaRYZHRp0qKJDdrsvO8Bqi65Jm4iM3pt7mtGa8KntJ41w8F29m4fy9jTy8U=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Narcisztikusok.jpg

Erikson, Thomas: Narcisztikusokkal körülvéve
Így kezeld az önimádókat!

Az Idiótákkal körülvéve címmel indított, nagy sikerű könyvsorozat újabb darabja! A világszerte ismert svéd bestsellerszerző, Thomas Erikson beavat minket annak titkába, miként kezelhetjük a mindennapok narcisztikusait. 
A te életedet is megkeserítik az önimádók?
Kikészültél már attól, hogy állandóan a figyelmedet követelik? Hogy sziklaszilárdan meg vannak győződve az igazukról, még akkor is, ha nyilvánvalóan tévednek?
Hogy megingathatatlanul eltökéltek? Hogy a következmények figyelembevétele nélkül megtesznek bármit, amit szeretnének? Hogy mindent és mindenkit kontrollálni akarnak a környezetükben? 

Thomas Erikson provokatív, életmentő könyvében segít megérteni a narcisztikusok indítékait, és legfőképpen azt, hogyan tudod kezelni őket anélkül, hogy bekattannál. A szerző az Idiótákkal körülvéve című kötetből híressé vált egyszerű, négy színen alapuló viselkedésmodell segítségével olyan eszközöket ad a kezedbe, amelyekkel képes leszel kezelni az ilyen személyiségeket. Nem csupán a környezetedben ólálkodókat, de a napjainkban oly népszerű közösségimédia-felületeken hemzsegőket is.
 A Narcisztikusokkal körülvéve lebilincselő, gyakorlati tanácsokkal alaposan teletűzdelt útmutató, amely segít abban, hogy megszabadulj a körülötted mozgó manipulátorok mérgező hatásától, és boldogabb, teljesebb és sikeresebb életet élhess.


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/zQwy2bE3KoYrmDJzLoeuwJ9ZFduRlkDnV77iXeoewxqtRiwW0uBgSxeuwCpprLyMBBB9YawrxnnX8gEATUlSmUXW8LvOKSQP=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Agymos%C3%B3.jpg

Feldmár András - Ács Dániel: Agymosó
Őszinte kérdések és spontán válaszok

Hogyan kell szeretni magam? Meggyógyulhatunk-e a traumából? Mi értelme van az életemnek? 
A nagy sikerű Heti Agymosó beszélgetéssorozatban bárki tanácsot kérhetett, feltehette kérdését, megvallhatta problémáját. Feldmár András spontán és őszintén felelt, a műsorvezető Ács Dániel, a Feldmár Intézet szóvivője volt. 

A videós sorozatból készült válogatáskötet problémás élethelyzeteiben, hétköznapi dilemmáiban és az elmesélt érzésekben magunkra ismerhetünk. 
Saját – a gyerekeinkhez, párunkhoz, szüleinkhez, a terapeutánkhoz, önmagunkhoz és másokhoz fűződő – kapcsolatainkban megjelenő elakadásainkra is elgondolkodtató válaszokat kaphatunk.


 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/pMhuTYuCFwMSntQ8Ns3x4MrKn411W_0efdJ0gLuglQc1XE2-vCMymUcHBesdCp2mPbk_I1mVpZrN5ld3GviXZn6irOS8BLW5hDAi=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Rose_Napolitano.jpg

Freitas, Donna: Rose Napolitano kilenc élete

Regény egy nőről, aki azt gondolta, nem akar anya lenni, és arról, hogy az élet milyen sok meglepetést tartogathat.
Rose Napolitano és a férje, Luke a terhességi vitaminok miatt veszekednek. Rose megígérte, hogy beveszi a tablettákat, mégsem tette. A házasságuk előtt a férfi kijelentette, hogy nem akar gyereket, ám meggondolta magát. 

Rose sikeres egyetemi professzor, aki soha nem akart gyereket. A házasságuk jövője egyetlen kérdéstől függ: feléled-e Rose-ban a gyermek és az anyaság iránti vágy?
A harc véget ér, és a házasságuk is. 

Rose Napolitano és a férje, Luke újra a terhességi vitaminok miatt veszekszenek. Most azonban kissé másként alakul a vita, és ezzel együtt Rose jövője is. Vajon képes valóban feladni életének egy részét az anyaság miatt? Képes újra alkotni magát egy teljesen új szerepben? Ez a dilemma jelenik meg Rose mind a kilenc lehetséges életében. Milyen következményekkel járnak a döntéseink? 

Lehetséges, hogy a korábbi elképzeléseinket, céljainkat magunk mögött hagyva új emberré váljunk? Ha igen, milyen áron? Lenyűgöző történet szerelemről, veszteségről, árulásról, válásról, halálról, egy nő karrierjéről és identitásáról – arról, hogy utat találjunk egy olyan jövőbe, amelyet nem terveztünk, és a sorsról, ami bármikor közbe szólhat.


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/FoS5JN_GaA3qnD7FnyAx68G78hIYPKLs2Y_BGsoZpHMs6GmuVq0DZXnBFoFuAP4iMBnNOZF9D-hN4UhGg3jSnzETPL9d=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Pengeelen.jpg

Baldacci, David: Pengeélen

Egy veszélyes farkas kilövésével megbízott vadász női maradványokra bukkan az észak-dakotai rengetegben. Úgy tűnik, az áldozatot valaki felboncolta, aztán ott hagyta az erdőben, hogy vadállatok martaléka legyen. 

Az ügy azonnal felkelti az FBI érdeklődését is, mivel elég gyorsan egyértelművé válik, hogy a nő múltját homály fedi.
A tanárnőről, aki a közeli vallásos közösség iskolájában dolgozott, senki sem tudta, ki is ő valójában, és honnan érkezett. Ám valamit egyértelműen titkolt.

Az FBI Amos Deckert és a kollégáját, Alex Jamisont küldi az észak-dakotai Londonba, hogy válaszokat találjanak a felmerült kérdésekre. A város azonban egyáltalán nem az, aminek látszik: féltékenység és mélyen gyökerező versengés húzódik a kőolaj-kitermelésnek köszönhető jólét mögött. Decker pedig egyhamar arra is rájön, hogy a légierő közeli radarállomása létfontosságú információkat rejthet, amelyek az egész országot káoszba dönthetik.


 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/Ct0_4wa2TWPiJkTVlFmTjGPljo5LT2Pm5EvjRu7KVhjU_hc4kmp2IC4SntTmwIy-_S9VPoEzb073PqixZY_MKKRa-rM8JIMF-GEwUmE=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Fozoiskola_Potter.jpg

Dusy, Tanja: Főzőiskola Potter-rajongóknak
Egyszerű és bűbájos finomságok

Üdvözlünk a mágia világában!
A Potter-rajongók kedvenc szakácskönyve!
Több mint 60 varázslatos recept, amelyeket minden varázslótanoncnak muszáj kipróbálni.
Mindegy, hogy nagyszabású házibuliról, születésnapi ünnepségről vagy egyszerű filmes estéről van szó, ezek a finomságok minden Potter-rajongónak ízleni fognak!
Huss és pöcc! 

Számtalan konyhai tipp és varázsige segítségével könnyedén mozgásba lendíthetjük a főzőkanalat, és sok új konyhai ismeretet szerezhetünk – és garantáltan nem robbanunk fel közben! A Roxfort világa a konyhában! Mrs. Weasley húsgombóca, Petunia néni lazaca, Paddington burger, a Florean Fortescue Fagylaltszalon nyalánkságai, üstben készült édességek, és még sok minden más!


 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/Tw0d27F-px3vfLxZ_7g9cIO9J5O8S4Q4bfORTn8P4raIaBlFYi7tPlL-HUCf8LEmWNtVhVg0Egk5e30D4zoN5-7yE4rR=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/Sokasodik.jpg

Schoenwald, Sophie: Sokasodik az állatkert

Itt a tavasz, és az állatkertben rengeteg kölyök és fióka született. Sajnos pont a kaméleonbébinek nyoma veszett. A sünre, Menta Mártonra vár a feladat, hogy megtalálja, ami nem is olyan egyszerű, hiszen a kicsi mindenkinél jobban el tud rejtőzni.

De a többi állatkölyöknek is nagy szüksége van Márton segítségére: a hangyászkislánynak nem ízlenek a hangyák, a kis fóka nem akar úszni, a flamingófióka pedig folyton felborul alvás közben. Milyen jó, hogy Márton minden problémára talál megoldást! Csak a kis kaméleont nem sikerül megtalálnia. Míg végül meglepő felfedezést tesz.


A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.


 

 

Folyóirat ajánló

 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/GOp7KPGamPoHLrY1P3WUHSWKHtuRoR5xtviSVmPO-ATlbmZwwaRqbJPg_6bt22f9DA6oIfbUJ3arPAdcR3HpzujI=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/168ora.jpg

 

 

168 óra 

168 óra egy magyar közéleti hetilap, amelyet 1989-ben alapítottak. A lap minden lehetőségével törekszik a társadalmi összefüggések feltárására, és az olvasók sokoldalú tájékozódását segítik. 

Heti rendszerességgel jelenik meg. 

Forrás: 
https://eshop.posta.hu/storefront/hirlapok/kozelet-politika-gazdasag/168-ora/prodB010009.html
 


 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/ksK9tmN2XkgKnoZFLcTw7gR_Na2W6yvQ5dwFUg_ZmN-wGtnXwuM9JxpQhP5PWhz9Udn2lUKiMlqgnALjsOHV4pkztxMYFk4=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/CSODACERUZA.jpg

Csodaceruza

A folyóirat 17 éve működik, kortárs írók és illusztrátorok részvételével, a lap célkitűzése a minőségi gyermekirodalom eljuttatása a gyerekekhez. A nyomtatott kiadvány mellett számos interaktív program is kapcsolódik az olvasásnépszerűsítéshez: például a Szerkesszük együtt a Csodaceruzát program, melynek keretében a gyerekek maguk és részt vehetnek az újságkészítésben. 

A Csodaceruza szerkesztősége szívesen tesz eleget a meghívásoknak, számos magyarországi és határon túli településen személyesen is találkozhattak az újsággal a gyerekek. A Csodaceruza miniszteri elismerésben (2005), az Animus kiadó Aranyalma-díjában,  az IBBY magyar szekciójának díjában (2011) részesült.

Forrás: https://csodaceruza.hu/?page_id=8787
 A lapszámok a könyvtárunkban elérhetőek és a legfrissebb számok kivételével 10 napra kikölcsönözhetőek.
 

 

Impresszum

 Megjelenik havonta
 
Elérhetőségek:

József Attila Városi Tagkönyvtár
8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.

Tel.: +36 92 596-830, 596-831, +36 30/674-6091
e-mail: 
javtk@dfmvk.hu
www.javk.hu

Nyári nyitvatartás:
Július 2-től augusztus 27-ig

Hétfő: 9.00 - 18.00
Kedd - péntek: 9.00 - 17.00
Szombatonként ZÁRVA

 JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány
Adószám: 18959662-1-20

 

 


 

 

 

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK