2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

MAKÓ-SZEGED-KECSKEMÉT

2022. március 26. szombat, 10:41 - március 27., 00:00

MAKÓ-SZEGED-KECSKEMÉT (wellness hétvége)

2022. március 26. - 27.
 
Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (hideg-meleg italok, DVD/CD lejátszó és WC – nagybusz esetén), idegenvezetővel

Elhelyezés: Grand Hotel Glorius****szállodában Makón,közel a gyógyfürdőhöz,2 ágyas STANDARD/SUPERIOR szobákban,szállás különleges art deco stílusú exkluzív szobákban

Ellátás: Pezsgős villás hideg-meleg büféreggeli és svédasztalos vacsora (vagy 3 fogás alacsony létszám esetén)

Részvételi díj: 44 900 Ft/fő

Belépők: kb.5500 Ft/fő – tájékoztató jelleggel

Program:

1. nap:
Indulás Hévíz-Keszthelyről kb.5.30-kor.Utazás az M7-sen Siófok-Székesfehérvár-Budapest útvonalon,majd M0-M5-sön Kecskemétig, 2-2,5 óránként rövid mosdószünet beiktatásával.Délelőtt érkezés a “hírös” városba Kecskemétre,ismerkedés szecessziós épületeivel: mint Városháza, Cifrapalota, Tudomány és Művészetek Háza.Majd Nagytemplom, Főtér, Katona József Színház megtekintése.Utána utazás tovább Makóra, ahol kora délután elsőként a Hagymatikumba megyünk,itt először megebédelünk (az ebéd a belépőjeggyel kifizetésre kerül). Ezután élvezzük a fürdő szolgáltatásait. A Makovecz Imre által tervezett épületet 2012-ben adták át rendeltetésének. A fürdő élményfürdőkkel, beltéri fedett uszodával, kültéri tanmedencével és komplex gyógyászati, wellness szolgáltatásokkal várja a látogatókat. A gyerekek számára óriási élmény a sherwoodi gyereksziget gyerekmedencével és a sajátos kalandpark. A gyógyvíz kiválóan alkalmas az ízületi és gerinckopásos betegségek, az ízületi gyulladás, ideggyulladás, idegfájdalmak, valamint az idegbénulás és a sorvadt izmok gyógyítására. (Belépőjegy: 3.210 Ft, amely az ebédet is tartalmazza).Fürdőzés estig. Este vacsora a makói szálláshelyen.

2. nap:
Reggeli után még fürdési lehetőség a Hagymatikumban.Viszont aki nem akar fürdeni,délelőtt megismerkedhet Makó nevezetességeivel. A Széchenyi térről indulunk a Korona impozáns épületétől. Elsétálunk a csipkeházak előtt. Közben megnézzük a szoborparkot, ahol híres emberek szobraival találkozunk. A Városháza monumentális épülete következik, előtte a Kossuth szoborral. A Megyeház utcában találjuk a József Attila Múzeumot, udvarán a skanzen épületeivel.

Hagymásház, majd az Espersit-ház következik, ezután a görög katolikus templom, majd az ortodox zsinagóga. Néhány méter után a Csanád vezér térre érünk, a Püspöki rezidenciához. Elsétálunk a Makovecz Imre által tervezett Hagymaház előtt, majd visszaérünk a Széchenyi térre. Délben utazás Szegedre, itt gyalogos városnézésre indulunk: Széchenyi tér (botanikai értékű növények, híres mesterek szobrai, Városháza, paloták).

A Dugonics térre sétálunk, majd a Dóm és a Dóm tér látnivalói következnek. Rövid szabad program után a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház következik, ezután a régi várfalak és bástyák mentén visszasétálunk az autóbuszunkhoz.Késő délután indulás haza, M5-M0-M7 útvonalán mosdószünetek beiktatásával.Érkezés Keszthely-Hévízre a késő esti órákban.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK