2024.06.26., szerda - János, PálZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Michael Conforti és Shen-Yuan Su (Sam) performansza

2016. szeptember 02. péntek, 16:04 - szeptember 03., 00:00

2016. szeptember 2-án, pénteken este 20.30-kor Michael Conforti és Shen-Yuan Su (Sam) performanszt mutat be a hagyományos és az új media egyesítésével a D'CLINIC Studios zalaegerszegi műtermében.

Az előadást az egy hónapig tartó rezidenciaprogram sorándolgozta ki a MiXER-projektben részt vevő edmontoni (Kanada) és tajpeji (Tajvan) művész.

A Rákóczi utca 2-4. szám alatt tartott rendezvényen a Log in id című performansz kidolgozását összefoglaló művészkönyvet is bemutatjuk. Zenével Nadrai Róbert készül!


LOG IN _ ID
A performansz a hamis önazonosság kérdésével foglalkozik. Azzal a muvi világgal, amit a modern technológia (pl. a Photoshop, közösségi média) segítségével teremtenek maguknak az emberek. Ezek az eszközök lehetové teszik, hogy megváltoztassuk a megjelenésünket, mást mutassunk a személyiségünkbol, annak megfeleloen, hogy milyennek szeretnénk mutatni magunkat a külvilág számára.

Ez egyfajta önelégültséget hoz létre, ami átmeneti és hamis, mégis arra szolgál, hogy kitöltse a rést az érzelmi elidegenedés és az egyre személytelenebb társadalom között. Ráadásul ugyanettol virtuális világtól, a közösségi médiától várjuk az azonnali visszejelzéseket. Az így kapott kép sokszor szembe kerül a valódi énünkkel. 


A muvészek erre a koncepcióra reflektálnak élo festéssel és valós ideju vetítéssel. Az eloadás során Michael átfest egy önmagáról kivetített képet, amit Sam fényképez és újra Michaelre vetít az openFrameworks számítógépes program használatával. A festéssel és a vetítéssel egészen addig raknak egymásra rétegeket, amíg Michael eredeti fényképe kivehetetlenné válik. A végeredmény egy élo szobor, ami rövid életu, és csak a kiállítás ideje alatt létezik,

így képvisel egy a modern technológiával létrehozott, átmeneti megelégedettséget teremto, hamis identitást. A performanszból megmaradó festmény egyfajta ereklyeként szolgál, ugyanúgy, mint egy hamis személyiség emléke, amit az emberek mutatnak a világnak.

Cím:8900 Zalaegerszeg, Rákóczi Ferenc u. 2-4.
Nyitva tartás:
Kezdés: 20.30 óra
Időpont:2016. szeptember 02. péntek
Helyszín:D'CLINIC Studios zalaegerszegi műterme

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK