2019.04.22., hétfő - Csilla,Noémi Zalaegerszeg időjárása

Programajánló

NEMZETKÖZI VERKLIFESZTIVÁL

2017. szeptember 02. szombat, 15:16 - szeptember 04., 00:00

Helyszín: Fő térIdőpont: 2017. 09. 02. - 2017. 09. 03.
Keszthelyi Nemzetközi Verkli  Fesztivál

2011.  nyarán, Hansjörg Surber svájci illetőségű úr és felesége, akik ekkor már a környéken laktak, nagy  lelkesedéssel nyitották meg  a Surber  Zeneautomata és Fonográf Múzeumot Keszthelyen.


A nyitórendezvényen Surber úr  elmondta, hogy Európa sok országában járt már a zenegépek kapcsán, különböző rendezvények, fesztiválok kedvelt fellépői a verkliket megszólaltató lelkes kis csapat, amelynek ő is tagja és már említésre került körükben, hogy szívesen jönnének Magyarországra is, és miért ne legyen ez Keszthely? Hiszen itt a múzeum, Surber úr kapcsolatai révén pedig a résztvevők, fellépők is könnyen elérhetőek lehetnek.
2013-ban jött el ennek az ideje, május hónapban indítottuk útjára a szervezést, aminek eredményeként szeptemberben megrendeztük Keszthelyen az I. Nemzetközi Verkli Fesztivált svájci, német, olasz, lengyel és magyar résztvevőkkel.


Célunk volt,  hogy ezzel az érdekes, 2 napos   fesztivállal a nyári szezont egy kicsit meghosszabbítsuk, és emellett színvonalas kikapcsolódást nyújtsunk a látogatóknak.
A fesztivál sikere ösztönzött bennünket, hogy  évenként, mindig ugyanabban az időpontban, szeptember első hétvégéjén szólaljon meg  a verkli muzsika Keszthelyen a Fő téren, a Sétáló utcán, a Festetics kastély parkjában, a piactéren a Nemzetközi Verkli Fesztivál keretében.

Az idei jelentkezés lezárulta után Surber úr nagy örömmel tájékoztatott bennünket, hogy a tavalyi rekord számú jelentkezést az idén túlszárnyaltuk, 74 verkli (német, osztrák, svájci, szlovén, lengyel, szlovák, francia és magyar) érkezik szeptember első hétvégéjén Keszthelyre, hogy  megtöltse verkli zenével a várost.
Este pedig  színpadi produkciók szórakoztatják a közönséget.


Az idei, jubiliumi, 5. fesztivál különlegessége, hogy Magyar Rekord felállítását tervezzük.
Egy időben, egy helyen, egyszerre a legnagyobb számú verklis muzsikál Keszthelyen, a Fő téren a megnyitó után – ilyen esemény még nem volt Magyarországon!!!

Mindenkit sok szeretettel várnak a Szervezők!

További információ: Tourinform Iroda
Keszthely, Kossuth L. u. 30.
Tel.: 83/314-144 E-mail: keszthely@tourinform.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK