2023.10.05., csütörtök - AurélZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Offenbach: Hoffmann meséi – online bemutató

2021. március 20. szombat, 10:19 - március 21., 00:00

2021. MÁRCIUS 20., SZOMBAT, 20:00 UTC+01–23:00 UTC+01
Offenbach: Hoffmann meséi – online bemutató

Operaház eseménye
Online: online-operaotthonra.jegy.hu
2021. március 20., szombat, 20:00 UTC+01–23:00 UTC+01
Jegyek
online-operaotthonra.jegy.hu
Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül
Jegyvásárlás: http://bit.ly/HoffmanMeséi_OperaOtthonra_jegy
2021. március 20-án A Francia Múzsa Szezonjának egyik legkiemelkedőbb bemutatója, Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája látható online Székely Kriszta rendezésében.A német romantika nagy írójának, E. T. A. Hoffmannnak meséit a csapongó képzeletnek és a valós társadalmi helyzeteknek látványos elegyítése teszi emlékezetessé. Offenbach utolsó, befejezetlenül maradt műve bár a humort sem nélkülözi, a költő szerelmi kalandjait sötét, olykor végzetes színárnyalatok uralják. Az abszolút női ideál keresése közben négy gonosz figura kíséri végig és taszítja a boldogtalanságba Hoffmannt, aki szerelmi mámorában állandóan a halállal kénytelen szembesülni. A reális világ és a hátborzongató képzelet alkotta meséivel a szerző egy olyan univerzumba vezeti el hallgatóit, ahol az álom és a valóság közötti határ könnyen elmosódik.

A mű 25 év elteltével tér vissza az Opera repertoárjára Székely Kriszta új produkciójában, Pallós Nelli díszleteivel és Pattantyus Dóra jelmezeivel, valamint Sarkissova Karina koreográfiájával. A látványhoz Varga Vince mozgóképtervező és Baumgarter Sándor világítástervező munkája is hozzájárul.

A címszerepben László Boldizsár látható, a szívét lángra lobbantó nőalakokat Kolonits Klára formálja meg. A további szerepekben Bernáth Éva, Mester Viktória, Németh Judit, Szappanos Tibor, Gábor Géza, Kőrösi András, Kálmán Péter és Pataki Bence lépnek színre, közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett művészei. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató: Csiki Gábor) Kesselyák Gergely vezényli.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK